Süper İyi Günler, Süper İyi Gala!

Süper İyi Günler, Süper İyi Gala!

Dünya çapında sahnelenen ve 3 milyonu aşkın izleyiciyle buluşan “Süper İyi Günler” oyunu, ana sponsorluğumuz ve Tiyatrokare prodüksiyonu ile geçtiğimiz akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda özel bir gösterimle Tohum Otizm Vakfı yararına sahnelendi.

16 yaşındaki otizmli (asperger sendromlu) Christopher Boone’un hayatının anlatıldığı aynı isimdeki Mark Haddon kitabından uyarlanan oyun Nedim Saban çevirisi ve yönetmenliğinde Türk izleyicilerle buluştu. Tohum Otizm Vakfı yararına düzenlenen gala gösterimine iş, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimleri katılım gösterdi.

Beş kırmızı araç saydığı gününün güzel geçeceğine inanan Christopher’ın otizm konusunda farkındalık arttıran bu hikayesine biz de Ford Türkiye olarak desteğimizi sunduk ve beş kırmızı aracımızla geceye katılan tüm destekçilerin günlerini güzelleştirdik.

Günümüzde her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile doğuyor ve her 20 dakikada 1 çocuk otizm tanısı alıyor. Türkiye’de 1 milyon 300 binin üzerinde otizmli birey bulunmakta. Görülme sıklığı çok büyük bir hızla artan otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir.

Tohum Otizm Vakfı otizme farkındalık yaratılması, otizmli çocuklara erken tanı konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması hedefi ile 2003 yılından bu yana çeşitli projeler geliştiriyor, yoğun çalışmalar yürütüyor.

Otizmli çocuklarımızın hayatlarında siz de bir fark yaratmak isterseniz tıklayın.