PERYÖN’den İK Uygulamalarımıza Birincilik Ödülü!

Ford Otosan

Gururlu ve ödüllü bir haberimiz var: İnsan kaynakları uygulamalarımıza yakışır bir birincilik ödülü kazandık. İnsan yönetimi alanında 40 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ilk sivil toplum kuruluşu PERYÖN’ün düzenlediği “2016 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri”nde Gelişim Yönetimi, Motivasyon ve Bağlılık, İnsan Gücü Etkinliği kategorilerinde finalist, İnsan Gücü Etkinliği kategorisinde ise birinci olduk.

İnsan Kaynakları Direktörü’müz Nursel Ölmez Ateş, “Dört lokasyonda büyük bir İnsan Kaynakları Ekibi’nin titiz ve özverili çalışmaları ve İK vizyon, misyon ve stratejileri çerçevesinde hayata geçirdiğimiz yenilikçi uygulamalarımız bize bu başarıyı getirdi. İnsan kaynakları alanında öncü uygulamalara devam edeceğiz.” sözleriyle bu ödülü övgüyle kucakladığımızı açıkladı.

10 Bini Aşkın Çalışanımızla Güç Bizim!

Sen Varsan Güç Bizim” işveren markamız ve “Her Çalışan Bir Yetenektir” bakış açısıyla dört farklı lokasyonda 10 bini aşkın çalışanımızı tüm iş süreçlerinde destekliyor ve kariyer hayatlarını geliştiriyoruz. İşe alım sürecimizi şirket stratejisi, uzun vadeli planlama ve organizasyon verimliliğini koruyarak belirleyen İnsan Kaynakları Birimi’miz; işe alım, rotasyon ve terfi planlamalarını da belirlenen iş gücü ile uyumlu olarak gerçekleştiriyor.

Çalışanlarımız Kariyer Basamaklarını Emin Adımlarla Çıkıyor

Potansiyel genç yetenekleri keşfetmek için gerçekleştirdiğimiz üniversite aktiviteleri, seminerler ve staj programlarıyla binlerce gence ulaşıyor ve “Sen Varsan Gelecek Bizim” diyoruz. İşe alım için aradığımız diğer koşullar da sağlandıktan sonra yetenekli insan gücünü şirketimize kazandırıyoruz. İşe alıştırma sürecinde her yeni çalışana bir oryantasyon koçu rehberlik ederek yeni çalışanımızın her sorusunu cevaplıyor. Etkili bir oryantasyon sürecinden geçen çalışanlarımızın işe alıştırma sürecini Bağ Kurma Anketi ile ölçüyor ve aksiyon planları hazırlıyoruz.

Her sene düzenlediğimiz İnsan Kaynakları Planlama Toplantıları’mızda tüm çalışanlarımızın kariyer ve gelişim planlamalarını değerlendiriyoruz. 2012 yılında Ford Otosan’a özgü şirket stratejilerini uzun vadede desteklemek ve şirket değerlerimizin yaşatılmasına yardımcı olmak amacıyla oluşturduğumuz Yetkinlik Yönetim Modeli’miz ise farklı iş ailelerine özgü olarak tasarlanmış olup yıllık olarak 360 Derece Yetkinlik Değerlendirme Süreci ile tüm çalışanlarımızın yetkinlik değerlendirmelerini yapmamızı sağlıyor.

İnsan kaynakları uygulamalarımızla çalışanlarımızın kariyer hayatlarındaki en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.