Patent Başvuru Sahibi Çalışanlarımızı Ödüllendirdik

Ford Otosan

İnovasyon, Ar-Ge ve Fikri Haklar Yönetimi’ne verdiğimiz önemle, çalışanlarımızın patent başvurularını desteklemeye devam ediyoruz. 2014 yılında Türk Patent Enstitüsü’ne 110 patent başvurusu yaparak, 33 patent tescil belgesine sahip olduk. Bir önceki yıla göre patent başvuru sayımızı yüzde 37.5 artırarak, patent başvuru sahibi çalışanlarımızı da ödüllendirdik.

 

 

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, “2014 yılında 16’sı Ford Motor Company üzerinden olmak üzere toplam 126 patent başvurusu yaptık. Ar-Ge ve inovasyonu, sürdürülebilir büyümemizin ve geleceğimizin anahtarı olarak görüyoruz. Ford Otosan olarak ‘100 Yıllık Otomotiv Şirketi’ olma hedefimize her geçen yıl güçlenerek ilerliyoruz” dedi.

 

 

Türk Patent Enstitüsü’ne patent başvurusunda bulunan çalışanlarımıza ödülleri Vehbi Koç Vakfı Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’mizde düzenlenen törende takdim edildi. Törene Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Genel Müdür Başyardımcımız William R. Periam, Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Danışmanı Enis Erkel, TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Mekanizmaları Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım ile tüm yönetici ve çalışanlarımız katıldı.

 

Fikri Haklar Stratejimiz ile Otomotiv Sektöründe Bir İlke İmza Attık

 

Törende bir konuşma yapan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına büyük önem veren ve Türkiye’nin ilk ‘Fikri Haklar Stratejisini’ oluşturan Koç Topluluğu’nun ardından, ikinci özel sektör kuruluşu olarak, 2013 yılında Fikri Haklar Stratejisi oluşturduğumuzu ve otomotiv sektöründe bir ilke imza attığımızı hatırlattı.

 

Yenigün sözlerini şöyle sürdürdü: “1961 yılında Türkiye otomotiv sektörünün ilk Ar-Ge çalışmalarını başlatan Ford Otosan, aralıksız devam ettiği bu yoğun çalışmaları sonucunda Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına girdi. Kuruluşumuzdan itibaren sadece üretime değil; nasıl ürettiğimizle ilgili düşünmeye, gelişime ve katma değer yaratmaya odaklanarak faaliyetlerimizi yürüttük. 2013 yılında 80 olan patent başvuru sayımızı 2014’te, yüzde 37,5’luk artışla 110 başvuruya çıkardık. Yurtdışında da 16 patent başvurusu yaptık. Böylece 2014’ü toplam 126 yeni patent başvurusu ile tamamladık. Ar-Ge ve inovasyonu, sürdürülebilir büyümemizin ve geleceğimizin anahtarı olarak görüyoruz. ‘100 Yıllık Otomotiv Şirketi’ olma hedefimize her geçen yıl güçlenerek ilerliyoruz. Türkiye otomotiv endüstrisine ve Ford Otosan’ın gelişimine verdikleri destek için başta TÜBİTAK olmak üzere, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’nın ilgili tüm birimlerine ve Ford Otosan’ın Ar-Ge faaliyetlerini yürüten tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bugüne kadar 612 patent başvurusu yaparak, 2014 yılında 33 patentin tescilini gerçekleştirdik. Böylelikle 12 yılda toplam 229 patent başvurusunu tescillemiş olduk. Törende; Patent Başvuru Ödülü, Yurtdışı Patent Başvurusu Ödülü, Patent Tescil Belgesi Ödülü, Yılın Buluşçusu Ödülü ve Yılın Buluşu Ödülü’nü sahipleri ile buluşturduk.