Park Etmek Hiç Bu Kadar Keyifli Olmamıştı!

Otonom Vale

Park sorunu, her yönüyle şehir hayatının en çözümsüz, en can sıkıcı sorunlarından biridir. Nereye park edeceğim, nasıl park edeceğim, aracımı nereye park etmiştim gibi sorular hep aklımızın bir köşesinde bizi strese sürükler. Artık bu stresi ortadan kaldırıyoruz!

Bağlantılı test araçlarımız üzerinde Bedrock ve Bosch iş birliğiyle geliştirdiğimiz yepyeni teknolojimiz “otonom vale” ile tüm bu sorulara siz değil, aracınız cevap verecek! Üstelik aracınızın tamamen otonom olarak garaj içine kendi kendini park edebildiği otonom vale hizmeti ABD’deki ilk altyapı tabanlı çözüm olarak da öne çıkıyor!

Yeni mobilite ve inovasyon merkezimiz Corktown’da gerçekleştirilen araştırmalar sadece park etme sorununa otonom yanıtlar bulmakla kalmıyor; dünyanın dört bir yanından mobilite geliştiricileri burada bir araya gelerek, şehir içi ulaşım ve trafik sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor. Buradaki en büyük hedefimiz yenilikçi teknolojileri herkese ulaştırarak geleceğin otonom ve bağlantılı teknolojiler dünyasına katkıda bulunmak.

Aracı nereye park ettiğinizi hatırlamanıza gerek kalmayacak

Bağlantılı test araçlarımız, Bosch’un akıllı park altyapısını kullanarak araçtan altyapıya (V2I) iletişimle ileri derece otomatik bir şekilde çalışıyor. Sensörler, aracı park manevrasını gerçekleştirmek üzere tanımlayarak yaya ve diğer nesnelerden kaçınmasını sağlıyor. Altyapı sayesinde yolda bir tehlike veya engel olduğunda araç hemen durabiliyor. Otopark veya garaja vardıktan sonra, sürücü araçtan çıkarak bir akıllı telefon uygulamasıyla (mobil aplikasyon) aracın otomatik park manevrası gerçekleştirmesini sağlıyor. Sürücüler ayrıca uygulamayı kullanarak aracın park yerinden çıkıp, geri gelmesini de talep edebiliyor. Bu sayede park etme deneyimi hızlanıyor ve aracın nereye park edildiğinin hatırlanmasına gerek kalmıyor.

Otopark ve garajların araç kapasitesini arttıracak

Otomatik park çözümleri, otoparkın içindeki alanların daha verimli kullanımına izin vererek garaj sahiplerinin de işlerini kolaylaştıracak. Otomatik vale park hizmeti ile aynı miktarda park alanlarının araç kapasitesi yüzde 20’ye kadar artabiliyor. Ayrıca, araç, basitçe park etmenin yanı sıra, şarj ve yıkama gibi gereklilikler için de kendi kendine garaj içindeki alanlara gidebiliyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olarak, önde gelen otomotiv tedarikçilerinden Bosch ve Detroit’in kentsel altyapı geliştiricilerinden Bedrock ile bir araya geldiğimiz bu proje, şirketlere kullanıcı deneyimi, araç tasarımı, park etme teknolojileri üzerinde değerli iç görüler katarken, mobilite teknolojisi üzerine uygulamalar geliştirmelerine de katkıda bulunuyor.