Özgürleştiren Yapılar Ford Otosan’daydı!

Lİberating Structures

Liberating Structures İstanbul Grubu’nun Eventbrite ve Linkedin hesapları üzerinden duyurarak 5 Mart’ta Ar-Ge Merkezimizde gerçekleştirdiği etkinliğe yoğun bir ilgi vardı!

Öncelikli hedefi, herkesin katılabildiği kapsayıcı teknikler ile kişilere dahil olduğunu hissettirmek ve kişilerin yaratıcılıklarının beklenmedik şekilde kolayca ortaya çıkmasını sağlamak olan Liberating Structures (LS) etkinliğinin bu yılki ev sahiplerinden biri de bizdik. Farklı sektörlerin önde gelen şirketlerinden çalışanlar ile birlikte olduk!

Grubun bu buluşmasının teması Japon felsefesinde sabah sizi yatağınızdan çıkaran sebep olarak tanımlanan “İKİGAİ” (iki: hayat + gai: anlam) oldu. Kendi “ikigai”lerimizi keşfetmek üzere çıktığımız bu deneyim odaklı ve interaktif yolculuk sırasında bir dizi fasilitasyon (kolaylaştırıcı) tekniği olan Liberating Structures (Özgürleştiren Yapılar)’dan yararlanırken oldukça keyif aldık!

Hayatta yapmak isteyip yapamadıklarımızı, kronikleşmiş şikayetlerimizi, öfke duyduğumuz pişmanlıklarımızı ikili ve dörtlü gruplar halinde birbirimizle paylaştığımız Akıcı Cesaret (Liquid Courage) sonrasında, Spiral Günlük (Spiral Journal)’lerimize hayatta bizi heyecanlandıran tutkularımızı, bu dünyada değiştirmeyi misyon edindiğimiz konuları, geçimimizi sağladığımız uzmanlık alanlarımızı, ve yetenekli olduğumuzu düşündüğümüz alanları not ettik.

Daha sonra, 9 Neden (9 Whys) tekniği ile oluşturduğumuz listedeki maddeleri neden yazdığımızı üst üste birkaç kez “Neden?” “Neden?” “Neden?” diye birbirimize sorarak düşüncelerimizi derinleştirip “ikigai”lerimizi bulduk.

Son olarak da yüzde 15’lik Çözüm (%15 Solutions) tekniğini kullanarak da herhangi bir ek kaynak olmaksızın yarın “ikigai”mizi hayata geçirmek için kullanmadığımız ya da saklı kalmış yüzde 15’lik potansiyelimiz ile neler yapabileceğimizi tartışıp, ilk eylem planımızı hazırladık.

Etkinliği sonlandırırken Rastgele Erişilebilir Anılar (Random Access Memories) tekniğiyle hepimiz buluşma sırasında biriktirdiğimiz anıları müzik eşliğinde birbirimizle paylaşıp, hayattaki tutku duyduğumuz alanları keşfetmiş olmanın keyfiyle mutlu şekilde ayrıldık.

Bu organizasyonun şirketimizde düzenlenmesine öncülük eden PD Yalın Dönüşüm Takımı, iDeal Takımı ve Satın Alma Yalın Dönüşüm Takımı üyelerine misafirperverlikleri ve destekleri için teşekkür ederiz!

Liberating Structures hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

LinkedIn için tıklayınız