Otonom Aracımız İçin Argo AI’ya Büyük Yatırım!

slider

Geleceğin otonom aracını geliştirmek için uzmanlığımızı Argo AI’nın robotik deneyimi ve yapay zeka yazılım gücüyle birleştiriyoruz.

Argo Al’ya 5 Yıl Boyunca 1 Milyar Dolar Yatırım!

2021 yılında pazara sunulacak olan Ford otonom aracımızın sanal sürücü sistemini geliştirmek amacıyla Argo Al şirketine önümüzdeki 5 yıl boyunca 1 milyar dolar yatırım yapma kararı alındı. Ayrıca gelecekte farklı markalara da bu teknolojiyi lisanslayabileceğiz. Google ve Uber’in eski yöneticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Argo AI ile Ford’da çalışan ve çalışmayan otonomi konusundaki uzman mühendisler ve robot bilimciler bir araya gelecek.

Uzmanlığımız ve Argo AI’nın Robotik Yeteneği Bir Arada!

Ford Başkanı ve CEO’su Mark Fields, “Önümüzdeki on yıl otomobillerin otonom olmasıyla tanımlanacak ve otonom araçların toplumdaki etkisi, Ford’un ilk montaj hattının 100 yıl önce yaptığı gibi olacak. Ford bir yandan otomotiv ve mobilite şirketi olarak büyürken, pazara otonom araç sunma konusundaki öncülüğümüzü de güçlendirecek ve aynı zamanda bu teknolojiyi başkalarına da lisanslamamızı sağlayacak olan Argo AI’ya yaptığımız yatırımın paydaşlarımız için önemli bir değer yaratacağına inanıyoruz.” açıklamasıyla bu büyük yatırımla otonom araçların geleceğinin çok yakın olduğuna değindi.

Bu yılın sonuna kadar Argo AI’nın Pittsburgh’taki merkezinde, Güneydoğu Michigan ve Kaliforniya Körfezi’ndeki şirketlerinde 200’den fazla ekip üyesiyle birlikte geliştirilecek olan otonom aracımız ile otomotiv sektöründe çığır açacak bir dönemin öncüsü olmaya hazırlanıyoruz.