Nursel Ölmez Ateş, “Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Yöneticisi” Arasında!

Ford_tn

Ekonomist dergisinin gerçekleştirdiği en çok insan kaynağını yöneten “Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Yöneticisi” araştırmasında Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü’müz Nursel Ölmez Ateş de yer aldı.

Otomotiv sektöründe listeye giren insan kaynakları direktörleri arasında yer alan Nursel Ölmez Ateş, Ford Otosan’daki eşitlikçi insan kaynakları politikamızın öneminden bahsetti. Fırsat eşitliğine önem veren, farklılıklara ve etik değerlere saygılı, teknolojiyi etkin kullanan, yenilikçi uygulamaları devreye alan ve sürdürülebilirliği sağlayan yapımızda çalışanlarımıza verdiğimiz öneme değindi.

Ford Otosan’daki kadın çalışanlarımıza yönelik olarak 2015 yılında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz “İşte Eşitlik” projemizi ise “Bu kapsamda son yıllarda belirgin ölçüde geliştirdiğimiz kadın dostu iş yeri olma niteliğimizle de Türk sanayisinde öncü bir rol üstlendik. Eşitlik ilkesini dikkate alarak tüm pozisyonlarımızda yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek aday değerlendiriyoruz ve işe girişlerde de bu oranı korumayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz şirketimizdeki tüm boş pozisyonlarımız için geçerli. Aynı şekilde mavi yakalı çalışan istihdamında ise her dört işe alımdan birinin kadın olması gibi bir uygulamamız mevcut.” sözleriyle açıkladı.

Tüm çalışanlarımızın yüzde 12’sini oluşturan kadın çalışanlarımızı desteklemeye ve tüm çalışanlarımızla birlikte Ford Otosan’ı büyütmeye devam edeceğiz.

Kaynak