Motor Sporlarına Tam Desteğimizle, “Her Yükte Birlikte”!

Serhan Turfan
serhan turfan

Serhan Turfan Ford Trucks Lideri

Ford Trucks açısından verimli ve başarılı bir yılı geride bıraktık. Önümüzde ise heyecanlı bir süreç bizi bekliyor. 2019 yılında, Ford Trucks adını farklı alanlarda duyurmak için atacağımız adımlardan ve şirketimiz için de bir ilk niteliğinde olacak farklı organizasyon katılımlarına değinmek istiyorum.

Büyüyen pazar payımıza ve yeni pazar hedeflerimize paralel olarak, Ford Trucks’ın global organizasyonların içerisinde yer alması, özellikle F-MAX ile elde ettiğimiz başarıdan doğan öz güvenin yanında, potansiyel pazarları da yakından tanımamıza olanak tanıyor. 60 yıla yayılan kamyon üretim tecrübemizin bir getirisi olarak motor sporlarına yatırım yapma ve bu sporları destekleme konusunda hareket etmeye karar verdik.

Sektörde “standartları” yeniden belirleyen ve dünya sahnesine çıktığı Hannover Ticari Araç Fuarı’nda “2019 Uluslararası Yılın Kamyonu” olarak ödüllendirilen yeni çekicimiz F-MAX, dünya sahnesindeki organizasyonlarda gücünü göstermeye devam edecek. Verimliliği, tasarımı ve performansıyla kamyon pazarında sağlam bir yer edinmeyi başaran F-MAX’in bu özelliklerini sergileyebileceğimiz farklı platformlarda yer almasının, Ford Trucks’ın dünya pazarındaki varlığını güçlendireceğine inanıyoruz.

Bu bağlamda motor sporlarına ilk adımımızı dünyanın en zorlu yarışı olarak kabul edilen Dakar Rallisi ile attık. Bu yıl Peru’da düzenlenen ve dayanıklılığın ön plana çıktığı bu önemli yarışa tarihimizde ilk defa katılmış olmanın heyecanı bambaşkaydı. 2016 yılından beri desteklediğimiz Belçikalı VDR Truck Racing ile önemli bir iş birliğine imza atarak, özel tasarladığımız iki prototip kamyonumuzla Dakar Rallisi’nde yerimizi aldık.

Ford Trucks olarak motor sporlarına verdiğimiz önem ve desteğin devamında kamyon dünyasında performansın yeni adı olacak F-MAX’i, 1997'den beri çok başarılı şekilde dünya ralli pistlerinde mücadelesini sürdüren M-Sport’un hizmetine sunduk. Dünyanın en çok izlenen motor sporları organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) en iyilerle mücadele eden M-Sport World Rally Team’e çekicilerimizle lojistik desteği sağlayarak Ford Trucks adını dünyanın dört bir yanında duyuracağız. Toplamda 14 farklı ülkede gerçekleşen ve rekabetin en üst seviyeye çıktığı WRC’de yarışan şampiyon araçları, gelişmiş bayilik ve teknik destek ağımızın sağladığı güvenle sezon boyunca Avrupa’daki yarışlara ulaştıracağız.

Bu yıl yer aldığımız organizasyonların bir diğeri ise Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (World Endurance Championship). Daha önceki yıllarda verdiğimiz sponsorluk desteğini, bu yıl F-MAX ile iyice sağlamlaştırdığımız ve kısaca WEC diyebileceğimiz bu şampiyona, 24 saat aralıksız devam eden yarışlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Tüm dünyada severek takip edilen yarışların en ünlü ayağı ise Fransa’da gerçekleşen Le Mans. Ford Trucks’ın güvenli lojistik desteğiyle, GT sınıfında yarışan Ford Chip Ginassi Racing takımının şampiyon araçlarını dünyanın dört bir yanına ulaştırıyoruz.

Avrupa Kamyon Yarışı Şampiyonası (European Truck Racing Championship) ise Ford Trucks’ın adını ve güvencesini dünya sahnesinde göstermek için attığımız adımlardan bir diğeri. Tamamen pistler için tasarlanan özel kamyonların yarıştığı bu şampiyonada ise pistin güvenliği Ford Trucks’ın 50 yılı aşan deneyimine emanet. Kamyon yarışlarının Formula 1’i niteliğindeki bu yarışta “Safety Car” olarak yer alan IToY ödüllü F-MAX, ısınma turu öncesi pisti boydan boya geçerek start çizgisinde ön protokole yerleşiyor ve yarışın başlayacağını haber veriyor. Hem Avrupa hem de dünya genelinde oldukça takipçisi olan böyle bir yarışta yer almak da hem bilinirlik hem de hedef kitlemizin araçlarımızı tanıması açısından oldukça önemli.

Tüm bu organizasyonlarda verdiğimiz desteğin yanı sıra sadece her yükte değil, her gururda da birlikte olduğumuz Ford Motorsport Türkiye takımımızı Türkiye Ralli Şampiyonası’nın tüm yarışlarına güvenle taşıyoruz. Türkiye’de tasarlayıp ürettiğimiz kamyonlarımızın, testlerini yaptığımız arazi koşullarında yarışması ve motor sporlarında ön plana çıkan takımların Ford Trucks’a olan güveni; azim ve özveri ile ilerlediğimiz bu yolda, ne kadar doğru adımlar attığımızın bir kanıtı. Uluslararası arenada ses getiren, dünyada milyonları bulan takipçi sayılarına ulaşan böylesine önemli ve değerli organizasyonlarda yer almak, sadece markamız için değil, ülkemiz için de önemli kabul edebileceğimiz olumlu bir izlenim bırakma vesilesi. Geçmişimizden, yatırımlarımızdan, teknolojimizden, üretim gücü ve geniş bayi ağımızdan aldığımız güvenle, imza attığımız başarılı işlerle, motor sporlarına verdiğimiz desteği devam ettirmeye ve bu alana Ford Trucks değeri katmaya kararlıyız.