Modern Ailelerin Aracı C-MAX Zor Testleri Başarıyla Geçiyor!

Ford_tn

Ailelerin artık araçlarını oje sürülen, saç düzleştirilen güzellik salonlarına ve çay kahve içilen yemek masalarına dönüştürdüğü günümüz dünyasında; Ford Avrupa test ekibi de daha iyi bir araç deneyimi sunmak için çalışmalara başladı.

Zorlayıcı Test Çalışmalarında Sınır Yok

Ekibimizin son sınırları zorladığı test çalışmalarında, modern araçların vazgeçilmezi olmuş güzellik ürünleri ve içeceklerin yarattığı tahribattan yüksek ısı ve saatler boyu süren aşınmaya kadar farklı birçok durum laboratuvar ortamında yeniden yaratılıyor. İşe yetişme telaşıyla saç bakımlarını araçlarında gerçekleştiren bayanların ellerindeki kızgın saç düzleştiriciler, kısa süreliğine araç döşemesiyle temas ettirilerek Ford araç içlerinin üstün direncini test ediyor.

Almanya Köln Ford Malzeme Mühendisliği Yöneticisi Robert Luetzeler’e göre, “Zararın nereden geldiğini anlamak ve bu zarardan kurtulmak için bazen biraz Sherlock Holmes olmak gerekiyor. Etkili olmak için yeni teknolojilerin yanı sıra tüketicilerin değişen araç kullanım alışkanlıklarını da takip etmek gerekiyor.”

Ford Avrupa test ekibimiz, 10 cm’lik kare malzeme ile kaplı test panellerinde araçların oje temizleyici, el losyonu, saç spreyi gibi malzemelere ne kadar dirençli olduğunu ispatlamak için yoğun testler gerçekleştiriyor.

“Ford malzeme laboratuvarlarında çalışanlar olarak hepimizin çocukları var, onların araçları ne kadar iyi test ettiklerinin de farkındayız. Ayaklarıyla kapıları zorlamaları, okul çantalarını koltuklara atmaları, maç sonrası çamurlu ayakkabılarıyla döşeme halılarını kirletmelerini baz alarak araçlarımızın dayanıklılık seviyesini test ediyoruz.” diyor Ford Dunton Senior Malzeme Mühendisi Mark Montgomery.

Ailelerin Koruyucusu

Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ise dikey park edilmiş araç park yerinden geri geri çıkarken, arka sağ veya soldan gelen bir araç olması durumunda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor.

Bu amacı gözeterek geliştirdiğimiz Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, 50 km’nin altında akan şehir içi trafiğinde yolu tarayarak önünüzdeki araç aniden durduğunda otomatik fren yapıyor.

Ford araçları, 12 aya varabilen hummalı çalışmaların sonucunda yüzlerce gerçek çarpışma ve sanal çarpışma testlerinden geçerek mümkün olan en iyi korumayı sağlamak üzere hazırlanıyor.