MIKTA’dan Dünya Çocukları İçin Proje Çağrısı

MIKTA_Slider

35 ülkede 75 milyondan fazla çocuğun doğal felaketler ve savaşlar sebebiyle eğitimden yoksun kaldığını biliyor muydunuz? Özellikle kız öğrenciler bu durumdan daha fazla etkileniyor. L Küresel bir platform olan MIKTA, bu olumsuz tabloyu değiştirmek için “Education in Emergencies” adındaki inovasyon girişimiyle proje çağrısı yapıyor.

Cinsiyet eşitliğine ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren bir şirket olarak sizleri bu önemli oluşum hakkında daha fazla bilgilendirmek istiyoruz.

5 Ülke Çocuklar İçin Harekete Geçiyor

Temel bir insan hakkı olan eğitimden herkesin faydalanabilmesi ve dünyanın az gelişmiş bölgelerinin refaha erişebilmesi için aralarında ülkemizin de olduğu 5 ülke -Meksika, Endonezya, Kore, Türkiye, Avustralya- el ele veriyor ve herkesi proje geliştirmeye çağırıyor. Bu kampanya ile felaket ve savaş yaşanan bölgelerdeki eğitime yönelik zorluklar belirlenerek, konuya ilişkin yenilikçi çözüm önerileri geliştirilecek.

Kazanan Projelere 1,5 milyon USD’lik Ödül

Bireysel kişilerin, özel sektör çalışanlarının, STK’ların, üniversitelerin ve diğer kuruluşların başvurularına açık olan bu önemli girişim için son başvuru tarihi 25 Haziran! Online olarak başvurulabilecek projelerden fon almaya hak kazananlar ise Eylül 2017’deki MIKTA Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda açıklanacak. Bu arada kurum veya bireysel girişimcilerin fikirlerini hayata geçirebilmeleri için kazanan proje fikirlerine Avustralya tarafından 1,5 milyon USD’lik bir ödül sunulacak.

Peki, projelerde hangi özellikleri içeren inovasyonlar bekleniyor?

  • Eğitimin teknoloji kullanımıyla çocuklara ulaştırılması. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Çocukların ve gençlerin kendilerini güvende hissedecekleri eğitim ortamının yaratılmasına yönelik girişimler. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Eğitim içeriklerinin ve hizmetlerinin kalite ve güvenilirliğinin artırılması. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Yerel toplum kuruluşlarının eğitim hizmetlerinin idamesi, eğitime erişim ve sürdürülebilirlik konularında desteklerinin sağlanması. Detaylı bilgi için tıklayın.

Siz de çocuklarımızın geleceği için inovatif proje fikrinizle bu anlamlı oluşumun bir parçası olabilirsiniz. Başvuru için tıklayın.