Madem Aynı Yoldayız, “Yolu Paylaşalım”

Yolu Paylaşalım

Araç sürücüleri ve bisikletçiler gidecekleri yerlere aynı yollardan geçerek ulaşmaya çalışıyorlar. Ancak bu durum şehir hayatının karmaşasında iki taraf için de zorlayıcı durumlara neden olabiliyor. Ford karşılıklı empati geliştirmek ve iki tarafın da birbirini daha iyi anlayabilmesi için “Yolu Paylaşalım” adlı bir sanal gerçeklik projesi başlattı.

“Yolu Paylaşalım” projesine katılıp birbirlerine karşı farkındalıklarını geliştiren sürücü ve bisikletçilerin iki hafta gibi kısa bir sürede çok daha dikkatli ve bilinçli sürüş deneyimi yaşadıkları gözlendi.

Avrupa yollarında 250 milyon bisikletçi bulunmakta ve trafik kazalarının 12’de birine maalesef bir bisiklet karışmakta. Geleceğin şehirlerinin daha yaşanabilir olması için çeşitli mobilite projelerini sıklıkla hayata geçiren Ford Avrupa da bu anlamda hem sürücülerin hem de iki tekerlekli araçları tercih edenlerin kaza risklerini en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ford, geçtiğimiz ay lansmanı yapılan Yeni Ford Focus’la yoluna çıkabilecek olan bisiklet veya yayaları fark edip sürücüsü uyarılara tepki vermese dahi olası kaza riskini önlemek amacıyla kendi kendine fren yapmayı sağlayan Yaya ve Bisikletçi Sensörlü Çarpışma Önleyici Destek programını tanıtmıştı.