Köln’deki Ford Çalışanları Robotlarla El Ele!

Ford

İlk Ford araçlarımızı üretmemizin üstünden yüz yılı aşkın bir süre geçtikten sonra, işçilerimizin ve robotların araçlarımızı iş birliği içerisinde ürettiği önemli bir döneme girdik.

Almanya, Köln’deki montaj fabrikamızda gerçekleştirdiğimiz bu ilk iş birliği denememiz; dördüncü sanayi devrimi, otomasyon, veri alışverişi ve üretim teknolojilerini kucaklayan bir ifade olan “Endüstri 4.0” araştırmalarımızın parçası.

Üretim hattındaki yenilikçi robot programımız, Alman robot üreticisi KUKA Roboter GmbH şirketiyle ortaklaşa çalışılarak hazırlandı. KUKA Roboter GmbH üretimi olan ve adı iş birliğini çağrıştıran “co-bot”ları otomotiv sektöründe ilk kez kullanan firmalar arasında yer alıyoruz.

Henüz deneme aşamasında olan bu iş birliğine dahil olan 1000 Köln fabrikası çalışanımız, mükemmel bir uyum içinde robotlarla el ele çalışıyor. Hatta robotlarımız onlara molalarda kahve bile ikram ediyor! Bu yenilikçi uygulamayı, ilk olarak Fiesta araçlarımıza amortisör montajı gibi milimetrik doğruluk, güç ve yüksek düzeyde yetenek gerektiren görevde kullanıyoruz.

Gelin şimdi robotlarımızın ve işçilerimizin el ele verdiği bu üretim sürecini yakından izleyelim!