Kadından Mühendis Bal Gibi Olur!

Ford Otosan

Kadınları mühendis olmaya teşvik etmek ve mühendisliğin sadece erkeklerin yapabileceği bir meslek olduğu algısını kırmak için Bal Arıları Mühendis Oluyor projemizle yola çıktık. Bu projemizle, 474’ü mühendis 1432 kadın çalışan sayımızı erkek çalışanlarımızla eşitlemeyi ve daha fazla sayıda kadın mühendisi Türk sanayisine kazandırarak toplumda dönüşüm yaratmayı hedefledik.

Şimdi ise sevgili bal arılarımızın hayatına dokunarak geçirdiğimiz Bal Arıları Mühendis Oluyor projemizin birinci dönemini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bal Arılarımız İçin Şimdiye Kadar Neler mi Yaptık?

81 ilde 8100 kız öğrenciyi bilinçlendirme hedefiyle çıktığımız bu yolda bir dönemde 2668’i kız olmak üzere 4535 öğrenciye ulaştık. Adını “Kovan Günü” koyduğumuz il ziyaretlerimizden tam 22 tane gerçekleştirdik.

Projemizin başarıyla geçen ilk dönemi boyunca bizden desteklerini esirgemeyen yol arkadaşlarımız da oldu.

Gönüllü görev alan Ford Otosanlı mühendislerimiz, bayilerimiz ve tedarikçilerimizle birlikte bu projeyi hayata geçirmemizde katkısı büyük olan Uçan Süpürge Kadın İletişim Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığına teşekkürü borç biliriz.

Kadın istihdamına destek olmak ve kadın mühendislerin sektördeki önemini vurgulamak için yeni eğitim yılında da gururla yolumuza devam edeceğiz.