İzmir, Wings for Life World Run İçin Hazır!

Wings İzmir Slider

Dünya ile aynı anda 6 Mayıs Pazar günü koşulacak Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı İzmir’de gerçekleşecek. Omurilik felcinin tedavisi için yapılacak olan araştırmalara kaynak sağlamayı ve omurilik felçlileri için farkındalık yaratmayı amaçlayan organizasyon, dünyanın en büyük yardım koşularından biri olarak gösteriliyor.

Wings for Life World Run, önceki gün İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu, ünlü sanatçı Mirkelam, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem’in katılımıyla gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

10 bine yakın koşucu omurilik felçlilere destek için koşuyor

Ford Otosan olarak ana sponsorluğunu üstlendiğimiz, Ford Otosan çalışanlarının ve tüm gönüllülerin de katılımıyla en kalabalık koşu grubunu oluşturmayı amaçladığımız Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağına, bu yıl üçüncü kez yine İzmir ev sahipliği yapacak. 10 bine yakın koşucunun katılımının beklendiği Wings for Life World Run, 6 kıtada aynı anda başlayacak! İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilecek koşudan sağlanan gelirin tümü omurilik felcinin tedavisi için yapılacak olan araştırmalara kaynak sağlamak için kullanılacak.

Dünyanın en büyük koşu grubuna sen de katıl!

Ford Otosan çalışanlarının da dahil olacağı, dünyanın en kalabalık koşu grubunu oluşturmayı hedeflediğimiz Wings for Life World Run’da sen de Ford takımının bir parçası olabilirsin! Bunun için, kayıt sırasında Ford Team’in bir parçası olmak istediğini belirtebilir ya da Ford Team’i tıklayarak hem takıma katılabilir hem de omurilik felçlilerine yardımda bulunabilirsin. Yakalama aracı Ford Kuga ile harekete geçiyoruz! Saat 14.00’te İzmir Fuarı’ndan start vermesi planlanan Wings for Life World Run’ın, bugüne kadar İzmir’de yapılan en büyük koşu olması bekleniyor! Yarış başladıktan yarım saat sonra, “yakalama aracı” Ford Kuga, 15 km/saat hızını sabit tutarak ilerleyecek ve geçtiği her koşucuyu yarıştan eleyecek. Yakalama aracına yakalanan en son koşucu yarışın galibi olacak. Dünyanın farklı noktalarında aynı anda başlayacak yarışta, dünyadaki tüm parkurlarda yakalama aracının önünde en uzun süre yarışı sürdüren 1 kadın ve 1 erkek yarışmacısı dünya birincileri olarak seçilecek!

Nalbantoğlu: “İzmir, Wings for Life World Run’ı sahiplendi.”

İzmir’de düzenlenen basın davetinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu; “İzmir, omurilik felcinin tedavisine kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run’a üçüncü kez ev sahipliği yapıyor. Koşunun düzenleneceği Viyana, Melbourne, Rio ve Münih gibi dünyanın önde gelen şehirlerin yanında İzmir’i de görmek bizim için büyük gurur ve mutluluk. Geçtiğimiz yıl İzmir’de yaklaşık 6 bin kişi Wings for Life World Run’da koştu. Bu sene bu sayının 10 bine yaklaşmasını hedefliyoruz. Hatta sadece İzmir’den değil Aydın, Manisa, Muğla, Uşak gibi çevre iller başta olmak üzere tüm Türkiye’den de katılım olacağına inanıyoruz. İzmir halkı, toplumsal duyarlılık açısından her zaman farklı bir yerde olmuştur. Geçtiğimiz sene düzenlenen yarışa, İzmirlilerin göstermiş olduğu ilgi, buna en iyi örnektir. Halk, bu koşuyu, Wings for Life World Run’ı sahiplendi. Bu yarışın her yıl İzmir’de düzenlenmesi en içten dileğimiz.” açıklamasını yaptı.

Ünlü sanatçı Mirkelam ise; “Dünyanın en büyük yardım organizasyonlarından biri olan Wings for Life’ın Türkiye’deki en önemli destekçilerinden biri olan Ford’un sosyal sorumluluk projesi kapsamında oluşturduğu koşu takımı ile yarışta ben de koşacağım. Bu takımda koşmamın en önemli sebebi takımın hedefi. Hedefimiz omurilik felci zedelenmelerine yönelik araştırmaların sürdürülmesi için farkındalığı artırmak ve tüm yarışan ülkeler arasında kurulan en kalabalık koşu grubunu oluşturmak. Böyle güzel bir kampanyanın parçası olmaktan mutluluk duyuyor ve herkesi bizlere katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Ramazan Baş: “Wings for Life bizim için her zaman bir umut.”

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, Türkiye’de her yıl 250’den fazla kişinin çeşitli nedenlerle omurilik felci olduğunu söyledi. Dünyada 3 milyondan fazla omurilik felçlisi olduğunun bilgisini veren Baş, Wings for Life World Run’ın kendileri için her zaman bir umut olacağını belirtti. Baş; “Bu kadar çok hayatı etkileyen bir sorun olan omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalar çok kısıtlı ve desteklenmesi gerekiyor. Henüz tedavisi bulunmayan bu hastalık için Wings for Life Vakfı, büyük bir misyon üstlenmiş durumda. Onlar da büyük bir çaba sarf ederek dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışmalara ciddi bir ekonomik güç sağlıyor. Omurilik felci çok basit kazalar sonucu herkesin başına gelebilecek bir hastalık. Türkiye’de yılda ortalama 250 kişi omurilik felci oluyor ve bu sayı her yıl inanılmaz şekilde artış gösteriyor. Omurilik felcine yol açan durumların başında trafik kazaları geliyor. Özellikle trafik kurallarına uymama en büyük sebebi. Bunun yanı sıra yaz aylarında sığ denize baş üstü atlama, yüksekten düşme de omurilik felcine yol açabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Levent Köstem: “Daha yapılacak çok iş var.”

Engelsizmir Kongre Başkanı Doç. Dr. Levent Köstem: “Engelsizmir projesini başlatmamızın ardından İzmir’de çok şey değişti. Kentin meydanlarında, caddelerinde, yaya yollarında engelliler için çözümler üretildi. Engellerden arınmış, çağdaş bir kent yaratmak için projelerimiz başarıyla devam ediyor. Fakat tüm bu yapılanlara karşın engellilerin sosyal yaşama tamamen katılabilmesi için daha yapılacak çok iş var. Biz Engelsizmir projesiyle engelleri ortadan kaldırmaya çalışırken Wings for Life World Run gibi uluslararası bir yardım koşusunun İzmir’de düzenlenmesi bizim için ayrı bir mutluluk oldu.” açıklamasını yaptı.

Gönüllü elçilerinden Ahmet Arslan basın daveti sonrasında şunları söyledi: “Ben hayatımı koşarak kazanan birisiyim. Çok anlamlı bir amaca hizmet eden Wings for Life World Run’ın yeri ise benim için her zaman farklı olmuştur. Bu yıl 6 Mayıs’ta hep birlikte aynı amaç için İzmir’de koşacağız. Şu ana kadar tüm Wings for Life World Run’larda ben de koştum. Her yıl katılımcı sayısı gittikçe artıyor. Bu sene de binlerce kişiyle birlikte koşmak için heyecanlıyım.”

Esra Gökçek ise; “Bir triatlet olarak başladığı günden beri Wings for Life World Run’ı ilgiyle takip ettim. 6 Mayıs’taki yarışta bu kez ben de omurilik felcine dikkat çekmek için koşacağım. Tüm İzmirlileri ve yardımseverleri koşuya davet ediyorum.” dedi. 6 Mayıs’ta yüz binlerce katılımcının “Koşamayanlar için koş!” sloganıyla katılacağı Wings for Life World Run’da, Ford Team’e kayıt olmak için hemen tıkla!