İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Gökkuşağı Gösterisi

Ford

Ford Otosan olarak sanatı desteklemeye ve sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyoruz. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin, ilk yeni yapımı GÖKKUŞAĞI, Arkın Zirek başkoreograflığında 17 Ocak 2015 günü seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sezonun ilk bale prömiyeri olan GÖKKUŞAĞI, dünya çapında ünlü koreografların en ses getirmiş eserlerinden seçildi. Bunlardan ilki, Ayşem Sunal ve Demet Gökçelik tarafından sahnelenen Christopher D’Amboise’ın JUST ONE OF THOSE THINGS. Eserin müzikleri seyirciyi sanki bir Broadway müzikaline götüren, Irving Berlin – Cole Porter bestelerinden derlenmiş. Daha 20’li yaşlarında New York City Ballet’nin baş dansçılığına getirilen, koreograf, ”San Fransisco Ballet”, “Het National Ballet, Amsterdam” ve “Flanders Kraliyet Balesi”ninde aralarında bulunduğu dünya çapında 50 den fazla eserin sahibi.

 

 

İkinci eser, Güney Kore doğumlu, eserleri ile “Dünyanın En İyi Koreografisi” ve 2006’da “Dünyanın En iyi Koreografı ödüllerini alan Young Soon Hue imzalı… CONTRAST’ın müzikleri John Adams – Alva Noto&Ryuichi Sakamoto besteleri… Ayrıca eserin kostüm ve ışık tasarımı da koreograf Young Soon Hue’na ait.

 

Son perde, dans tutkunlarının yakından bildiği, sergilendiği her ülkede, her festivalde büyük ilgi gören TROY GAME… Koreografı, Rambert Balesi’nin, Göttebourg ve İskoç Balesinin dünya çapında ünlü Sanat Yönetmeni ROBERT NORTH. Tüm dünyada Troy Game’i 500’den fazla şehirde sahneleyen ve Robert North koreografileri üzerine dersler veren Prof. Julian Moss, İstanbul devlet Opera ve Balesinin solist dansçıları ile haftalarca çalışarak eseri repertuara kazandırdı. Troy Game’in müzikleri Batacuda – Bob Downes tarafından bestelendi ve kostümleri Peter Farmer tarafından tasarlandı. FORD OTOSAN Sponsorluğunda 17 Ocak 2015 Saat 20.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda buluşacak olan Gökkuşağı balesinin her üç perdedeki eserlerin kostümleri Çimen Somuncuoğlu tarafından hayata geçirilirken, ışık realizasyonu da Taner Aydın tarafından yapıldı.

 

3 perdelik Gökkuşağı balesi, Ocak ayında 20, 22, 29 ve 31 Ocak tarihlerinde Kadıköy Süreyya Operası’nda, 27 Ocak ve 4 Şubat’da Fulya Sanat Merkezi’nde, 17,19,21 Mart tarihlerinde yine Kadıköy Süreyya Operası’nda tekrarlanacak. Tüm sanatseverleri bekliyoruz.