“İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülleri”nden İnönü Fabrikamıza 5 Ödül!

Ford_Slider_2

Ford Motor Company’nin geleneksel İş Sağlığı ve Güvenliği Ödülleri organizasyonu “President Health and Safety Award (PHSA)”da, İnönü Fabrikamıza 4 ayrı dalda toplam 5 ödül verildi.

Fabrikamız, “Hayat Kurtarma”, “Yılın İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli”, “İş Sağlığı ve Güvenliğinde En İyi Performans Gösteren Fabrikalar” kategorilerinde 4 ödül kazanırken, “İş Güvenliği Kültürü ve Standartlarında Mükemmellik” kategorisinde ise “İş Güvenliği Kültürünün Yayılımı Projesi” ile dünya birincisi olarak toplamda 5 ödül aldı.

“İş Güvenliği Kültürünün Yayılımı Projesi” ile Dünya Birincisi Olduk

“İş Güvenliği Kültürünün Yayılımı Projesi” ile “İş Güvenliği Kültürü ve Standartlarında Mükemmellik” kategorisinde dünya birincisi olmanın gururunu yaşıyoruz. “Riski En İyi Çalışan Bilir” yaklaşımıyla gerçekleştirdiğimiz “Riskini Yaz Parmağını Koru” konulu uygulama ile her çalışanımızın bir iş güvenliği uzmanı bakış açısıyla yaptığı işi değerlendirmesini hedefledik. Çalışanlarımızın özellikle el ve parmak yaralanmalarına sebep olacak tehlikelere karşı farkındalık kazanmalarını amaçladığımız projemiz ile birçok risk faktörünü tespit ettik. Ne mutlu ki aldığımız önlem ve aksiyonlar sonucunda İnönü Fabrikamızda iş kazalarının oranı 2015’de 6,9 iken 2016’da 3,4’e 2017’de ise 2,8’e kadar düştü.

“Hayat Kurtarma” Kategorisinde 2 Ödül Bizim

Çalışanlarımıza acil durumlarda gerekli müdahalede bulunabilmek için alanında tecrübeli sağlık çalışanları, eksiksiz tıbbi ekipmanlar ve tam teşekküllü ambulansla hizmet sunduğumuz sağlık merkezlerimizde; arı sokması sonucu alerjik reaksiyon başlayan ve hayati tehlikesi yüksek olan anaflaktik şoka giren bir çalışanımızı yerinde müdahaleyle sağlığına kavuşturmayı başarmıştık. Ford Otosan Sağlık Ekibimiz hayat kurtaran bu olay ile “Hayat Kurtarma” kategorisinde ödüle layık görüldü.

“Hayat Kurtarma” kategorisinde aldığımız bir diğer ödülü de diğer sağlık merkezlerine başvurmasına rağmen devam eden baş ağrısı ile Ford Otosan Sağlık Merkezi’ne başvuran bir çalışanımızı sağlığına kavuşturmamız sonucunda kazandık.

“Yılın İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli” Ödülü, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanımız Saffet Özırmak’a…

İnönü Fabrikamızın 24 yıllık çalışanı Saffet Özırmak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle “Yılın İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli” ödülüne layık görüldü.

“İş Sağlığı ve Güvenliğinde En İyi Performans Gösteren Fabrikalar” Ödülü de Bizim

5.ödülümüz ise “İş Sağlığı ve Güvenliğinde En İyi Performans Gösteren Fabrikalar” kategorisinde oldu. İnönü Fabrikamız, 2014-2016 yılları arasında kayıp zamanlı iş kazası oranındaki düşük oran sebebiyle bu anlamlı ödülü de kucakladı.

İmza attığımız iş sağlığı ve güvenliği projeleriyle hem çalışanlarımızı bilinçlendirmenin hem de ödüller kazanmanın mutluluğu bir başka…