“İnsan Hakları” Bizim Hakkımız!

10 Aralık

25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nden başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde tamamlanan 16 günlük aktivizme Ford Otosan olarak biz de dünyamızı turuncuya boyayarak katıldık.

Elbette dünyayı turuncuya boyamanın yeterli bir adım olmadığının bilinciyle hem şiddetin hem de eşitsizliğin her türlüsüne karşı söylemlerimizi cinsiyet, din, dil, ırk, engel gözetmeksizin tüm insanlara duyurmaya, ulaşabildiğimiz herkesi bu farkındalığın farkına varmaya davet ettik.

Ortak kültürümüz Dinamik Denge kültürel prensiplerimiz ve değerlerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz İnsan Hakları, İş’te Eşitlik ve Çeşitlilik politikalarımızı sadece önemli bir aktivizm hareketinin bir parçası olmak için değil; şiddetten arınmış, eşit bir gelecek için elimizden gelenin en fazlasını yapmak için oluşturduk.

İşe alım süreçlerimizde fırsat eşitliğinden huzurlu çalışma ortamlarındaki eşit haklara... Geniş bir yelpazede tüm çalışma arkadaşlarımız için kapsayıcı ve eşit duruş sergilememizde birer yol haritası niteliğindeki bu politikalarımızla hepimizin arzuladığı ve hak ettiği adil geleceğe ulaşmak istiyoruz.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin uluslararası platformda kabul edildiği 10 Aralık 1948’den itibaren 500’den fazla dile çevrilerek dünyanın en çok tercüme edilen belgesi olma özelliğine rağmen, geçen 72 yılın ardından dünyamızda hâlâ insan haklarından, eşitsizliklerden, şiddetten ve ırkçılıktan bahsediyor olmamız gerçekten çok üzücü.

Bu yıl “Recover Better - Stand Up for Human Rights” söylemiyle COVID-19 salgınından etkilenen insanları da kapsamına alan Birleşmiş Milletler; salgın sebebiyle haklarından mahrum kalan, eşitsizliğe ve ayrımcılığa uğrayan, dışlanan herkesin insan haklarını da savunmayı görev edindi.

Biz de bu 10 Aralık gününü arzuladığımız eşit dünyayı oluşturmak için gereken en temel yapı taşlarından biri niteliğindeki insan haklarının önemini bir kez daha vurgulamak için bir fırsat olarak görüyoruz.