İnovatif Çalışanlarımızı Ödüllendirdik!

patent slider

2016 yılında imza attıkları yenilikçi fikir ve çalışmalarıyla Türk Patent Enstitüsüne başvuran 366 yaratıcı çalışanımıza teşekkürlerimizi ödüllerle sunduk.

366 çalışanımıza “Yılın Buluşçusu” ve “Yılın Buluşu” ödülleri…

Son 10 yılda yaptığımız toplam 860 patent ve faydalı model başvurusu, ulusal ve uluslararası 219 patent tescil belgesiyle Türkiye otomotiv sektörünün patent şampiyonu unvanına sahibiz. Çünkü yaratıcı çalışmalarıyla AR-GE yatırımlarımıza destek olan yüzlerce çalışanımız var. Bu nedenle 2016 yılında, Türk Patent Enstitüsüne inovatif çalışmalarıyla başvuran 366 çalışanımıza Vehbi Koç Vakfı Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlediğimiz tören ile “Yılın Buluşçusu” ve “Yılın Buluşu” ödüllerini teslim ettik.

Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Genel Müdür Başyardımcımız Lisa King, İnsan Kaynakları Direktörümüz Nursel Ölmez Ateş ve çalışanlarımızın katıldığı ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AR-GE ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk ve String Ventures Kurucu Ortağı Can Saraçoğlu da konuk konuşmacı olarak katıldı.

Haydar Yenigün: “Kurum içinde yenilikçi fikirleri destekliyoruz.”

Ödül törenimizde konuşma yapan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, “Türkiye otomotiv sektörünün AR-GE öncüsü olarak AR-GE ve inovasyon çalışmalarımızı, sürdürülebilir büyümemizin vazgeçilmezi olarak görüyoruz. Hedefimiz, AR-GE ve fikri haklar ilişkisini güçlendirip yaratıcılığı ve yenilikçiliği artıran AR-GE faaliyetleri çerçevesinde gelecek teknolojilerini öngörmek ve uygulamaya alarak global arenadaki rekabet gücümüzü artırmak. Rakiplerimizin fikri haklarını ihlal etmeden yeni teknolojilerimizi koruyarak sektörde fark yaratmak, değerli fikri haklar portföyümüzü genişletmek, iş hedeflerimize uyumlu fikri haklar portföy yönetim sistemi oluşturmak ve lisans geliri elde etmek. Kuruluşumuzdan bu yana AR-GE yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyor, kurum içinde yenilikçi fikirleri destekliyoruz. Sadece 2016 yılında, 187 yeni patent ve faydalı model başvurusunda bulunduk ve 17 patent tescil belgesi almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. TÜBİTAK ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili tüm birimlerine destekleri için teşekkür ediyorum.” açıklamasıyla daima çalışanlarımızın yenilikçi fikirlerinin destekçisi olacağımızı vurguladı.

Çalışanlarımızın gücüyle Türkiye otomotiv sektörünün patent şampiyonu olmaya devam edeceğimize inanıyor ve onlara #SenVarsanGüçBizim diyoruz.