İnovasyonu Otonom Araçlar, Drone’lar ve Uygulamalarımızla Sürdürüyoruz

autonomous-fusion-mcity-39A9958_HR

Hoş geldin yeni yıl, hoş geldin dünyanın ulaşım sistemlerine katkı sağlayacak bir dizi yenilik…

Bu yılki ilk hedefimiz, otonom test araçlarımızın sayısını üç katına çıkarmak.

Bunun dışında, Amerika yollarındaki 20 adet Ford Fusion Hibrit otonom aracımızla, otomotiv sektöründeki en büyük otonom araç filosuna sahip olmayı amaçlıyoruz.

Ford Akıllı Ulaşım Çözümleri’nin anahtar kelimesi: büyümek. Bu nedenle bağlı teknolojilerde, mobilitede, otonom araçlarda, müşteri deneyiminde, veri ve analizde hep bir üst aşamaya ulaşmak hedefimiz.

“Otonom araçlarımızı milyonlarca insanın hizmetine sunacağımızın en büyük kanıtı; en ileri teknolojiyi kullanmamız ve test filomuzu geliştirmemiz. Daha fazla sayıda otonom aracımızın yollarda olmasıyla akıllı araç üretmemize hizmet eden yazılım algoritmalarımızın gelişiminde büyük adımlar katediyoruz.” diyor Ford Global Ürün Geliştirme Grup Başkan Yardımcısı Raj Nair.

Aynı zamanda gelecekte insansız hava araçları ve otomobilleri nasıl birlikte kullanabileceğimiz konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların yolunda, profesyonel drone sistemleri ve yazılımında dünyanın lider şirketlerinden DJI ile birlikte DJI Developer Challenge’ı başlatıyoruz.

Yarışmanın hedefi; Birleşmiş Milletler için en becerikli araçların bile ulaşamadığı acil durum bölgelerini denetleyebilen bir sistem geliştirmek. Ödülü ise 100 bin dolar!

İnsanları hareket ettirmek isteyen bir girişim şirketiniz varsa, Detroit tarafından yürütülen Techstars Mobility’nin 120 bin dolarlık bir ödülü daha olduğunu da bir yere not alabilirsiniz.

Geçen yıl, sponsor olduğumuz rehberlik programını tamamlayan 10 şirket, 3 milyon dolarlık yatırım sağladı. Bu yıl ise 12’den fazla şirket desteklenecek.

Son olarak Toyota Motor Corporation liderliğindeki ilk grup araç üreticileri ve sektör tedarikçileri sürücülerin ses komutlarıyla cep telefonlarındaki uygulamalarına erişim sağlayan açık kaynak kodlu yazılımımızı uygulamaya başladı.

Ford Akıllı Araç Bağlantısı ile araç üreticileri ve tedarikçilerine araç içinde kullanılabilecek sayısız uygulamanın geliştirilmesi konusunda sektörde bir standardın oturtulmasına yardımcı olacağız.

CES 2016 ile ilgili güncel bilgileri sosyal medyada #FordCES etiketi üzerinden takip edin!