Henry Ford’un 150.Doğum Günü Tüm Dünyada Kutlanıyor!

Henry Ford

Henry Ford’un 150. Doğum günü tüm dünyada kutlanıyor. Otomotivde devrim yaratan, kitlelere taşımacılıkta verimlilik ve devrim niteliğinde yaratıcı fikirler kazandıran Henry Ford’un kalıcı etkisi ABD’de ve tüm dünyada 150 yıldır devam ediyor.

 

Henry Ford

 

 

Bu yıl Ford’un Amerika Dearborn’daki merkezi “Henry Ford Günü” Michigan eyaletinde yayınlanan özel bir bildiri ile kabul edilerek onurlandırıldı..

Henry Ford’un 150.doğum yılını anma etkinlikleri çerçevesinde Romanya’da dört binden fazla kişi Ford tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı.
Ford Almanya’da ise yıl içerisinde 5 ralli organizasyonu düzenlenerek, Ford’un 110 yıldır devam eden otomotivdeki sayısız başarıları kutlandı. Ford İngiltere’de ise UK Tech Centre’daki Henry Ford heykeli restore edilerek açılışı yapıldı. Önümüzdeki aylarda, kutlamalar Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Güney Amerika genelinde diğer etkinliklerle devam edecek.

 

Bill Ford with 1903 Model A

 

 

Otomotiv sektörünün öncüsü Henry Ford, zamanının devrimcisiydi. Model T’nin başarısından sonra hayata geçirdiği bir çok farklı ve yaratıcı uygulama ile bu başarısını perçinledi:

İlk seri üretim bandı: Henry Ford 1913 yılında otomobil üretiminde devrim yaratarak ilk seri üretim hattını devreye aldı. Bu sayede 18 ay içerisinde Model T’nin üretim süresini 12,5 adam-saatten 1,5 adam-saate düşürmeyi başararak otomotiv endüstrisinde yeni bir çağı başlattı.

Dikey Entegrasyon: Araç üretim kalitesini arttırmak için, otomobil üretiminde gerekli olan tüm bölümleri birarada topladı. Dikey entegrasyon olarak bilinen bu prensibe göre üretilen ilk otomobil ise 1927 yılında üretimi yapılan Model A idi.

 

1946 Henry Ford and Henry Ford II with Quadricycle

 

 

Pek çok tarihçi tarafından Henry Ford, otomobilleri geniş kitlelerin de satın alabileceği bir araç haline getirmesi nedeniyle Amerika’da orta sınıfı yaratan öncü kişiler arasında gösteriliyor.

Henry Ford, Amerika’da Model T ile yeni bir dönemin açılması gibi pek çok yeniliğe imza attı, onun yeniliğe açık ruhunu F-150, Ford Mustang gibi araçlarda görmek mümkün ve bu ruh EcoBoost ve Ford SYNC gibi yeni ürün ve teknolojilerde bugün de devam ediyor.

 

Ford Üretim Bandı

 

Henry Ford’un fikir ve görüşlerine, söylemiş olduğu sözlere buradan ulaşabilirsiniz:

http://media.ford.com/images/10031/Henry_Ford_150_quotes.pdf

 

Biyografisine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://media.ford.com/article_display.cfm?article_id=37761

 

Henry Ford’un 150.doğum yılı için hazırlanan özel internet sitesine ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

http://www.henryford150.com/