Hedef Tüm Kategorilerde Şampiyonluk!

CFTT

37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ndeki performansı ile 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda “Pilotlar”, “Co-Pilotlar” ve “Markalar” kategorilerinde şampiyonluğunu garantileyen Castrol Ford Team Türkiye ralli takımımız, sezonun son yarışı Yeşil Bursa Rallisi’nde geriye kalan “2 Çeker” ve “Gençler” kategorilerinde de şampiyonluğunu ilan etmeyi hedefliyor.

Bu yıl Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yedinci ve son yarışı 44. Yeşil Bursa Rallisi; Orhaneli-Keles bölgesindeki 114,10 kilometresi özel etap, toplam uzunluğu ise 453,38 kilometre olan asfalt zeminli parkurda heyecanlı mücadelelere sahne olacak.Pilotlarımız şampiyonluğa ulaşmayı bekliyor

“2 Çeker” kategorisinde Fiesta R2T araçları ile sezon başından bu yana her yarışta güçlü rakiplerine karşı başarılı bir şekilde mücadele eden pilotlarımız Ümitcan Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ikilisi sezonun son 2 yarışında gösterdikleri başarıyı Yeşil Bursa Rallisi’nde bir kez daha tekrarlayarak 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ikinci kez üst üste “2 Çeker Pilotlar” ve “Co-Pilotlar” şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz iki yılın Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonu, Castrol Ford Team Türkiye takımımız çatısında yetişen pilotumuz And Sunman da Yeşil Bursa Rallisi’ni başarıyla tamamlayarak kendi kategorisinde 3 yıl üst üste şampiyonluğun sahibi olmayı bekliyor. Sunman, 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ni kendi kategorisinde ilk sırada tamamlayarak şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etmişti.

Bostancı: “Kalan 2 şampiyonluğu da kazarak bu sezonu domine etmek istiyoruz”

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörümüz Serdar Bostancı, “Castrol Ford Team Türkiye olarak, bizim için oldukça zorlu bir sezonu geride bırakmak üzereyiz. Sezonun 6. yarışı olan 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde ilk hedefimiz olan ‘Pilotlar’, ‘Co-Pilotlar’, ‘Markalar’ şampiyonluklarını elde etmekti. Bunu başardık, şimdi sezonun son yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi’nde ‘2 Çeker’ ve ‘Gençler’ kategorilerinde yarışı birinci sırada tamamlayarak Türkiye Ralli Şampiyonası’nın en önemli 5 kategorisinde şampiyonluğu almayı hedefliyoruz. Oldukça zorlu geçecek bu sezonun son rallisine katılacak tüm ekiplere şimdiden başarılar diliyorum,” sözleriyle yarış öncesi heyecanını paylaştı.Üç gün süren mücadele

1 Kasım Cuma akşamı saat 18.00’de Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde başlayacak yarışın seyirci özel etabı da aynı gün koşulacak. Yarışın ikinci günü saat 09.00′da direksiyon başına geçecek olan ekipler Sur Yapı Marka AVM otoparkında yer alan servis alanında günü tamamlanmış olacaklar. 3 Kasım Pazar sabahı saat 09.00'dan itibaren ekipleri Uludağ eteklerinde zorlu bir mücadele bekliyor olacak. Yeşil Bursa Rallisi, ALOFT Bursa Hotel önündeki finiş podyumunda son bulacak.