Gönüllülerimizden Kalbinizi Isıtacak 3 Sosyal Sorumluluk Projesi

slider

Dünyanın en güzel şeylerinden biridir sevgiyi paylaşmak ve sevgi, aynı gülümsemek gibi bulaşıcıdır. Ford Otosan bünyesindeki çalışanlarımızdan oluşan gönüllü grubumuz hem sevgiyi hem iyiliği hem de yardımlaşma duygusunu paylaşarak hepimizin hayatında olumlu izler bırakmak için çalışıyorlar. Tamamen kendi fikirleri ve kendi emekleriyle ortaya koydukları sosyal sorumluluk projelerinin ilk tohumlarını da yine kendileri atıyorlar. Projelerimiz için önce gönüllülerimiz fikirleriyle bize geldiler, biz de birlikte nasıl uygulamaya koyabileceğimizi tartıştık. Sadece etkisini değil toplumsal faydasını, sürdürülebilirliğini ve uygulanabilirliğini de gözden geçirdiğimiz değerlendirme sürecinde; gelen pek çok proje önerisi içinden seçim yaparken oldukça zorlandık. Onların gönüllülük prensibine sadık kalarak toplumda olumlu fark yarattığı 3 güzel projemizi, Dünya Gönüllüler Günü’nde sizlerle paylaşmak istedik. Kendi emekleriyle oluşturup tamamladıkları işleri en güzel yine kendileri anlatır diye düşündük ve 3 projemizi de anlatma işini onlara bıraktık. Buyurun seyre!

“Geri Dönüşüm Kahramanları” projemiz geleceğimiz için bir yatırım

“Eğer biz değilsek kim?” dedik ve dünyamızın geleceği için kolları sıvayan “Geri Dönüşüm Kahramanları”mız ile okul okul gezerek 2,042 öğrenciyi geri dönüşüm konusunda bilinçlendirdik.

“Kış Çocukları” üşümesin diye yola çıkan içinizi ısıtacak projemiz

En başta 500 destekçiye ulaşmayı hedeflediğimiz bu projemizde çalışanlarımızın büyük ilgisiyle binleri bulduk. Gönüllülerimizle el ele organize ettiğimiz “Kış Çocukları” projesi ile soğukta üşüyen öğrencilere mont, bot ve kırtasiye malzemeleri alarak destek olduk.

“Umut Kafe” projemiz kanserli çocukların ailelerine iş imkanı sunuyor

İstanbul’a çocuğunun kanser tedavisi için gelen aileler için hazırlanan Umut Kafe projemiz ile iş bulma sıkıntısı yaşayan ebeveynlere destek oluyoruz. Ebeveynlerimiz müsait zamanlarında Umut Kafe’ye dönüştürdüğümüz Ford Transit aracımızda çalışıyor. Umut Kafe’de elde edilen gelir ise KAVUÇ’a bağışlanıyor.

Şehri gezerek çalışmaya devam eden Umut Kafe, aynı diğer gönüllülerimiz gibi sevgi ve umut dağıtmaya devam ediyor. Biz ise yaratıcılık ve özverilerinden ilham aldığımız, her birine binlerce teşekkür ettiğimiz gönüllülerimizi sosyal sorumluluk projelerinde desteklemeye devam edeceğiz.