Futbol Coşkusu Courierball ile Zirveye Taşındı!

CourierBall

Tek Rakibi Kendisi Ford Tourneo/Transit Courier Ailesi’nden Türkiye’de bir ilk;araç ile futbolu bir araya getirdiğimiz Courierball organizasyonunda sıra dışı bir performans sergilendi. Aralarında Castrol Ford Team Türkiye takım Direktörü Serdar Bostancı, 2013 -2012-2011-2010 Türkiye Ralli Genç Sürücüler Birincisi Murat Bostancı, 2013 – 2012 Türkiye Ralli 2 Çeker Birincisi ve Sınıf 6 Birincisi Orhan Avcıoğlu, 2013 Türkiye Ralli Genç Sürücüler İkincisi Ümit Can Özdemir ve kendi sınıflarında ilk beşte yer alan, Afşin Baydar, Buğra Banaz, Ferhat Tanrıbilir, Alptekin Işıkalp gibi isimlerin de olduğu ve toplam 8 kişiden oluşan Castrol Ford Team Türkiye pilotlarının direksiyon başına geçtiği Courierball etkinliğine ünlü futbolcu Pascal Nouma da katılırken, etkinlik dahilindeki maçlar Şampiyonlar Ligi’ne sesiyle ismini yazdıran Sabri Ugan’ın sunumu ile gerçekleşti.

 

 

1.2 metre çapındaki dev futbol topu ile oynanan maçlarda, Transit Courier ve Tourneo Courier araçlar, 4’er kişilik 2 takım halinde mücadele ettiler. Toplam 10 maç gerçekleştirilirken hem izleyiciler hem de katılımcılar bu kıyasıya mücadeleyi nefeslerini tutarak izlediler.

 

 

Courier modellerinin kıvraklığı sayesinde dev futbol topunu rakip kaleye doğru sürmek pilotlar için kolaylıkla gerçekleşirken, defans yapan takım için de güçlü frenler ve yol tutuş özelliklerini arttıran direksiyon sistemi yardıma koştu. En heyecanlı anların penaltı atışlarında yaşandığı Courierball’da Kombi, ve Van tipi, kırmızı ve beyaz renkli Transit Courier ve Tourneo Courier modelleri kullanıldı. Dünya Kupası heyecanının sürdüğü haziran ayında Viaport Alışveriş Merkezi’ne gelenler, futbol coşkusunu çok farklı bir şekilde yaşarken, Türkiye’de bir ilk daha Ford sayesinde gerçekleştirildi.

 

 

1 yıldır üzerinde çalışılan proje için toplamda 100 saate yakın prova yapıldı. Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü ve duayen ralli pilotu Serdar Bostancı’nın önderliğinde hazırlanan parkurda, üst düzey güvenlik önlemleri alınırken, araçlarda tek bir çizik bile olmadan maç sona erdi. Basının da büyük ilgi gösterdiği organizasyonda, Sabri Ugan’ın yarışan araç içerisinden maç sunması heyecanı oldukça arttırdı. Twitter fenomenleri, Odun Herif, Argostroloji, Ferdi Carrefour ve Instagram fenomeni Sefa Yamak katılımlarıyla etkinliğin coşkusunu sosyal medyaya taşıdılar.

 

Arabalar sahaya iniyor, kıvrak hareketler göz kamaştırıyor! Asrın maçında futbolun tarihi yeniden yazılıyor! Hemen izle, bu efsane Courierball maçını kaçırma!