Ford’dan Sıra Dışı Bir Koruma Yöntemi

Boya Koruma

Hepimizin ortak şikayetidir aslında kuş pislikleri… Üzerimize geldiğinde bir tesellisi vardır, hemen bir piyango bileti alınır, bir umut beklenir… Ancak aracımızın üzerine pislediklerinde içimizdeki o umut aracımızın boyası için hissettiğimiz bir umutsuzluğa dönüşür.

Ford Global’deki araştırmacılarımız kuş pisliklerinin araç boyasına zarar veren asitli yapısını laboratuvar ortamında geliştirerek araç boyalarını bu asitli yapıya karşı nasıl koruyabilecekleri üzerinde çalışıyorlar. Kuşların beslenme modellerine göre farklı asit yapılarında pislediklerini de ortaya çıkaran araştırmacılarımız bu farklılıkları da göz önüne alarak geliştirdikleri numune parçalarını, biz kullanıcıların aşırı sıcaklardaki araç kullanımımızı yansıtmak için bir fırında 40°C, 50°C ve 60°C’de ısıtılmış test panellerine sprey şeklinde uygulayarak boya korozyon korumasının sınırlarını zorluyorlar.

Dahası araştırmacılarımız bu testleri sadece kuş pisliği için değil; polen ve yapışkan ağaç özsuları için de gerçekleştirerek araçlarımızın boyalarında maksimum korumayı hedefliyorlar.