Ford “What Car?” Ödüllerinde Rekor Kırdı

Print

Ford, 2013 What Car? Ödülleri’nde 4 dalda ödül aldı.

 

Mondeo, “en iyi aile aracı” ve “ en iyi station” ödülünü 3. kez kazanırken, yeni Fiesta ve Focus ST What Car?’dan övgü aldı.

 

Ford, satış rakamlarıyla İngiltere’nin 36 yıldır en çok satılan otomobil ve 47 yıldır en çok satılan ticari araç markası oldu.

 

İddialı Mondeo

 

Mondeo 2011 ve 2012 yıllarında kazandığı “en iyi aile aracı” ve “en iyi station wagon ” araç ödüllerini bu yıl da kazandı. What Car? jürisi, Mondeo’nun ödülleri mükemmel yol tutuşu ve konforlu sürüşünün yanı sıra, hem aile üyelerini hem de iş sahiplerini otobanda olduğu kadar virajlı yollarda da tatmin ederek aldığını vurguladı.

 

Ford_Mondeo

 

Yeni Fiesta

 

Piyasaya yeni çıkmış olmasına rağmen Fiesta, What Car? jürisi tarafından “en iyi supermini” olarak ilan edildi. Fiesta, 4 yıldır İngiltere’nin en çok satan aracı olma özelliğini taşırken, satış adetlerini 2012 yılında %14 oranında artırarak 110,000 adetlik seviyeye ulaştı.

What Car? jürisi, Fiesta için “ eğer tasarımı ile kusursuzluğu hissettirebilen bir otomobil varsa işte o Fiesta’dır.” dedi.

Yenilenen yüzüyle Fiesta 2013 yılında yeni motor seçenekleri ve geliştirilmiş güvenlik sistemleriyle piyasaya çıkıyor.,

 

New_Fiesta_in_Candy_Blue

 

Sportmen ST

 

154 beygir gücündeki Focus ST’nin Avrupa’da artık 5 kapılı ve station modeli de mevcut. Aynı zamanda bu araç Ford’un ilk global performans otomobili olma özelliğini de taşıyor. Turbolu 2.0 litre EcoBoost motora sahip Focus St “best hot hatch” ödülüne layık görüldü. What Car? jürisi, Focus ST için “dilediğiniz zaman hızlı ve heyecan verici, aynı zamanda şehir içi kullanım için de mutluluk verici.” yorumunu yaptı.

 

2013_ford_focus_st_australia_18_1-1010

 

What Car? Baş Editörü Chas Hallet kazanılan ödüller için “Ford, 4 dalda aldığı ödülleri gerçekten hak etti ve bu gerçekten inanılmaz bir başarı.” dedi.

 

Ford İngiltere Genel Müdürü Mark Ovenden ise, “ Ford’un 2013 yılında hızlı bir başlangıç yaptığı ortada, ancak bu çıkış kazanılan What Car? Ödülleri ile de taçlandırıldı.” derken, Fiesta, Focus ve Mondeo’nun kalitesini bir kez daha kanıtlamış olduğunu söyledi.