Ford Trucks Umman, Katar ve Bahreyn’de!

Ford Blog

Ağır ticari araç markamız Ford Trucks, 55 yıllık kamyon üretim tecrübesi ve müşteri deneyimiyle Türkiye’nin ardından global pazarda da büyümeye devam ediyor. Bu büyüme adımlarımızdan Umman, Katar ve Bahreyn bayi açılışlarımızı 2016’nın ilk ayında gerçekleştirdik.

Distribütörlerimizin Desteğiyle Büyüyoruz

Ford Trucks’ı Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki müşterilerimizle buluşturmak için bölgenin önde gelen şirketlerinin distribütörlüğünde bayi açılışlarımızı gerçekleştiriyoruz: Umman’da Mohsin Haider Darwish L.L.C, Bahreyn’de Al Moayyed Motors ve Katar’da Almana Motors Company W.L.L iş birliği!

Umman’daki Mohsin Haider Darwish L.L.C distribütörlüğüyle ilk 4S plazasının açılışını 19 Ocak’ta, Bahreyn’deki Ford Trucks Al Moayyed Motors distribütörlüğüyle yeni satış ve servis noktasının açılışını 20 Ocak’ta ve Katar’daki Almana Motors Company distribütörlüğüyle ürün lansmanı ve temel atma törenini ise 23 Ocak’ta gerçekleştirdik.

 

Orta Doğu, Büyümede Öncelikli Pazarlarımız Arasında

Bayi açılışlarımızda konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, Orta Doğu’daki büyümemizin önemini: “Ford Trucks olarak global büyüme hedefimiz doğrultusunda en öncelikli pazarlarımızdan biri olan Orta Doğu’ya yönelik başlattığımız atılım yeni bayi açılışları ile önemli bir noktaya ulaştı. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bayi ağımıza Katar, Umman ve Bahreyn’i ekleyerek Orta Doğu ve Körfez ülkelerindeki yapılanmamızı tamamlıyoruz. Bölgeye özel olarak geliştirdiğimiz ürünlerimizle müşterilerimizin beklentilerini karşılayacağımıza eminiz. Önümüzdeki dönemde, ihracat satışlarımızın %25’ini Orta Doğu bölgesinin oluşturmasını hedefliyoruz. Gelişen satış ve servis yapılanmamız ile Körfez Ülkeleri ve Orta Doğu’daki müşterilere daha yakından hizmet sağlayacağız. Ford Trucks’ın global yatırımları yalnızca Orta Doğu ile sınırlı değil. Global büyümemiz büyük bir hızla devam edecek.” sözleriyle açıkladı.

 

Hedefimiz: 2020’de 50 Ülkede Olmak

Eskişehir İnönü Fabrikası’nda ürettiğimiz Ford Trucks çekici ve kamyonlarımızın sunduğu kaliteli hizmetle 2020 yılına kadar 50 ülkede distribütörlük ve bayi ağı yapılanmasını tamamlamayı hedefliyoruz.

Peki, geçen yıllarda global büyümemiz için neler yapmıştık? Rusya ve Türki Cumhuriyetler’deki bayi geliştirme çalışmalarında bulunmuş, Kuzey Afrika ağır ticari araç pazarında ilk 3 marka arasına girme hedefiyle Fas’ta bayi açmış, 2014 yılının sonunda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bayi açılışları gerçekleştirmiştik. 2016’nın ilk ayında ise Orta Doğu büyümemizi tamamlayacak açılışlarımızı gerçekleştirdik.

Orta Doğu’ya Özel Sıcak İklim Paketi

Orta Doğu pazarının sıcak ve tozlu bölge koşullarına uygun olarak güçlendirdiğimiz klima, filtre ve radyatör içeren “Sıcak İklim Paketi”yle sunduğumuz Ford Trucks modelleri, müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için üretildi. 2 yıllık geliştirme süreci boyunca Orta Doğu bölgesinde araç dayanıklılık testleri; laboratuvar ortamında bölge şartlarının simüle edildiği yüksek sıcaklık, nem ve toz dayanım testleri ve gerçek yol koşullarında kat edilen 300.000 km’yi aşkın yol testleriyle hazırladığımız “Sıcak İklim Paketi”ni bu pazarda satışta olan tüm modellerimizde sunuyoruz.

2 Yıl Limitsiz Kilometre Garantisi

2 yıl limitsiz kilometre garantisiyle sunduğumuz modellerimiz, Orta Doğu’daki müşterilerimizin kullanım maliyetlerini de minimum seviyede tutacak.

Bölgeye özel ürünlerimiz ve satış sonrası hizmetlerimizle tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak olan Ford Trucks’ın Orta Doğu’daki büyümesini yeni haberlerle sizlere duyurmaya devam edeceğiz.