Ford Trucks Ulusal Fotoğraf Yarışması Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Ford Trucks

Sanata, sanatçıya ve topluma destek veren Ford Trucks Sanat Atölyesi’nin, bu yıl üçüncü defa düzenlediği “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” fotoğraf yarışması kazananları belli oldu.

 

Tüm amatör ve profesyonel yarışmacılara açık olarak düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenler, ödüllerini 8. Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda aldılar.

 

 

Coşkun Aral danışmanlığında profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşturulan jüri üyelerinin ‘etik ve estetik’ açıdan değerlendirdikleri yarışmada, “Yollar ve Aynalar” isimli fotoğrafıyla Murat İbranoğlu’nu bu yılın birincisi seçtiler. “Bir Akşam Yemeği” isimli fotoğrafıyla ikinciliğe layık görülen isim İhsan Korkut, “Yollarda 2” fotoğrafıyla Aytül Akbaş ise üçüncü oldu. Yarışmanın bu yılki Mansiyon ödülünün sahibi “Maviş” isimli fotoğrafıyla Sertaç Nurtan oldu.

 

 

 

 

Ford ağır ticari araçları ve sürücülerinin yaşam biçimini fotoğraflayan amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olan yarışmamıza 3 yılda 905 fotoğraf sanatçısı 2.513 eserle katılım gösterdi. Bu yıl Ford Trucks Özel Ödülü’nü “Ford Kıvraklığı” fotoğrafıyla İlhan Kılınç, Jüri Özel Ödülü’nü ise “Mola” isimli fotoğrafıyla Ahmet Turan kazandı. Ayrıca, yarışmanın üçüncüsü Aytül Akbaş bu yıl ilk kez verilen Performans Ödülü’ne de layık bulundu.

 

 

 

Sektörün lider şirketi Ford Otosan, en zorlu yollarda ve işlerde çalışan Ford ağır ticari araçların ve sürücülerinin yaşam biçimlerine bir pencere açan yarışma sayesinde, Ford Trucks markasının dokunduğu hayatları gözler önüne seriyor.

 

Bu yarışma sayesinde toplumsal bir bellek oluşturulduğuna dikkat çeken Coşkun Aral, Ford Trucks Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın birbirinden farklı bakışları ve özellikleri olan katılımcıları ve jürisi ile fark yarattığına dikkat çekti.

 

Yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı birbirinden çarpıcı fotoğrafları için kutluyor, dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ediyoruz.