Ford Trucks Mısır’a Açılıyor!

slider

55 yılı aşkın kamyon üretim tecrübesini, farklı ihracat pazarlarına özel ürün geliştirme yeteneği ile birleştiren ağır ticari araç markamız Ford Trucks; Fas, Cezayir ve Gana’daki yatırımlarının ardından şimdi de Mısır’ın başkenti Kahire’deki yeni bayisi ile Afrika’daki yapılanmasını bir adım daha ileriye taşıdı. Ford Trucks yurt dışındaki bayi yapılanmaları ile uluslararası pazarda güçlenmeye ve büyümeye devam ediyor.

Aljico Misr iş birliği ile Kahire’de yeni bir tesis açılışına imza atan Ford Trucks 3S konseptli tesisi ile müşterilerine satış, servis ve yedek parça hizmetlerini aynı çatı altında sunacak ve Mısır’da 1843T XHR, 3543T LR, 1833 DC, 3543D DC, 4143M DC modellerini pazara açacak. Mısır’da pazara sunulacak Ford Trucks modelleri, bölgenin coğrafi ve meteorolojik şartlarına yönelik sıcak ve tozlu bölge koşullarına uygun olarak sunuluyor. Bu yüzden de geliştirme süreci boyunca, araç dayanıklılık testleri; laboratuvar ortamında bölge şartlarının simüle edildiği yüksek sıcaklık, nem ve toz dayanım testleri ve kapsamlı yol testleri gerçekleştirildi.

Mısır Afrika İçin Önemli Bir Merkez

Eskişehir İnönü Fabrikası’nda üretilen yeni nesil Euro 6 Ecotorq motorlu kamyonlarımız ise global çaptaki sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir önem arz ediyor. Biz Ford Otosan olarak, sadece Türkiye’de değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil tüm potansiyel ihracat pazarlarında rekabet edecek ürünler sunabilmek için ileri teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Ar-Ge Merkezi’mizdeki 1500 mühendisten 500’ü, uluslararası pazarlara ağır ticari araçlar geliştirmek için çalışıyor.

Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman şunları söyledi:

“Ford Trucks olarak, 2020 itibarıyla toplam 50 ülkede var olma hedefimiz doğrultusunda bayi ağımızı büyütmeye devam ediyoruz. Afrika pazarı, global büyüme planlarımızda çok önemli bir yere sahip. Mısır, 14,4 milyar Euro tutarındaki ulaşım ve inşaat projeleri yatırımları ile yeni bir kalkınma hamlesi başlattı. Ayrıca, Mısır’da taşınan yüklerin %90’ı ağır ticari araçlar vasıtasıyla karayolları üzerinden taşınıyor. Bu da Mısır’daki ağır ticari araç pazarının büyüklüğünü ortaya koyuyor. Mısır’ın sahip olduğu yüksek potansiyele bağlı olarak, bölgenin önde gelen distribütörlerinden Aljico Misr ile 2018 yılı sonuna kadar Mısır’da 3 ayrı tesis açılışı daha yapmayı planlıyoruz. Ford Trucks olarak farklı ihracat pazarlarına yönelik ürün geliştirme yeteneğimizle Mısır’ın da coğrafi ve iklim şartlarına uygun modellerimizi pazara sunuyoruz. Yeni tesislerimizle Afrika’da pazar payımızı artıracağımıza ve bölgedeki müşteri memnuniyetimizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz.”