Ford Trucks 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na Başvurular Devam Ediyor

Ford-Trucks_tn

Uzun yolların emekçisi kamyoncularımızın yaşam hikayelerini konu aldığımız, birbirinden duygusal ve anlamlı anların kadrajlara takıldığı fotoğraf yarışmamızın 2015 yılı başvuruları alınmaya başlandı. Bu yılki temamız “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun!

 

Ford Trucks Sanat Atölyemizin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği fotoğraf yarışmamız, bu yıl ilk defa uluslararası yarışmacıların katılımına da açık olarak gerçekleşiyor. Yarışmaya başvurular, 30 Eylül 2015 tarihine kadar www.fordtrucksfotografyarismasi.com internet sitesi üzerinden kabul ediliyor.

 

 

Foto muhabiri ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral danışmanlığındaki seçici kurulumuzun 3 Ekim’de yapacağı değerlendirmelerin ardından kazananlar; 10 Ekim 2015 tarihinde www.fordtrucks.com.tr ve www.fordtrucksfotografyarismasi.com adreslerimizden duyurulacak.

 

Yarışma birincisi 5.000 TL, ikincisi 3.000 TL, üçüncüsü ise 2.000 TL ödül kazanacak. Mansiyon, Jüri Özel Ödülü ve Ford Trucks Özel Ödülü’ne layık bulunan eserlerin sahipleri ise 1.000’er TL ile ödüllendirilecek. Performans Ödülü’nün kazananı 500 TL ödül kazanırken yarışmada satın alınan tüm fotoğraflara da 300 TL telif ödenecek.

 

İlk 3 yılda 1.000’e yakın başvuruyla önemli katılım başarısının yakalandığı fotoğraf yarışmamızda dereceye giren eserler, VKV Ford Otosan Gölcük Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi başta olmak üzere, katılım sağlanacak fuarlarda ve Ford Trucks bayilerimizde de sergilenecek.

 

Binlerce anlamlı fotoğraf arasından ödül alacak eserleri belirleyecek seçici kuruldaki isimler şöyle:

 

Seçici Kurul Danışmanı

 

Coşkun Aral / Foto Muhabiri, Belgesel Yapımcısı

 

Seçici Kurul

 

Görgün Özdemir / Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü

Murat Dirlik / Ford Trucks Sanat Atölyesi Koordinatörü

Murat Gür / PhotoWorld Dergisi Yayın Yönetmeni, Fotoğraf Sanatçısı

Nevzat Çakır / Fotoğraf Sanatçısı

Prof. Özer Kanburoğlu / (AFIAP) İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Dekan Yardımcısı

Vahit Mahmatlı / Taşıyanlar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

İlham Yayar / Ford Trucks Pazarlama İletişimi Uzmanı