Ford Trucks 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Ford_tn

Ford Trucks Sanat Atölyesi olarak düzenlediğimiz ve 4 yılda toplam 1000’in üzerinde fotoğraf sanatçısının 3000’in üzerinde eserle katıldığı “Kamyoncunun Hayatı/Yollar Sizin Gözünüzle Daha Çekilir Olsun” temalı fotoğraf yarışmamızın bu yılki kazananları belli oldu. Kazananlara ödüllerini sektörünün dünya çapında en büyük üçüncü etkinliği olan Logitrans Uluslararası Transport Lojistik Fuarı’nda teslim ederek anlamlı fotoğrafları tüm fuar ziyaretçilerinin seyrine sunduk.

Aralarında foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın da bulunduğu profesyonel fotoğrafçı ve akademisyenlerden oluşan jüri üyelerimiz, bu yıl 202 katılımcının birbirinden anlamlı 625 eserini değerlendirdi.

İşte Kazananlarımız ve Eserleri!

Ford Trucks 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki kazanlarını bir kez daha tebrik ediyoruz ve sizleri fotoğraflarıyla baş başa bırakıyoruz.

Birincilik Ödülü: Hadi Arslan, “Traş”

 

İkincilik Ödülü: Kemal Özkılıç, “Otoban”

 

Üçüncülük Ödülü: Ümmü Kandilcioğlu, “Alışveriş”

 

Mansiyon Ödülü: Martin Özaltun, “Karanlığın Işığı”

 

Ford Trucks Özel Ödülü: Ahmet Fatih Sönmez, “Zorlu Yollar”

 

Jüri Özel Ödülü: Mehmet Özdemir, “Ekmek Teknesi”

 

Performans Ödülü: Kemal Özkılıç

Kazananlara Anlamlı Tebrikler

Ford Trucks Pazarlama Müdürümüz Armağan Hazar, “Ford Trucks Sanat Atölyesi faaliyetlerimiz kapsamında bu sene 4’üncüsünü düzenlediğimiz fotoğraf yarışması amatör ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından her sene olduğu gibi büyük ilgi gördü. Ford Trucks olarak, bu sene global arenada önemli adımlar attık ve geleneksel fotoğraf yarışmasını bu sene ilk defa uluslararası katılıma açtık. Yarışmaya, bu sene toplamda 202 kişi 625 eseriyle katılım gösterdi. Jüri üyelerimiz, birbirinden değerli eserler arasından seçim yapmakta bir hayli zorluk çektiler. Ford Trucks’ın dokunduğu hayatlar ve kamyon sürücülerinin yaşamlarından izlerin gözler önüne serildiği yarışmaya katılan tüm sanatçılarımızı etkileyici çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Ayrıca dereceye giren eserlerin sahiplerini tebrik ediyorum.” açıklamasıyla kazananları kutladı.

Ödül törenine katılan değerli foto muhabiri-belgesel yapımcısı Coşkun Aral ise “Toplumsal bellekte önemli bir yeri olan fotoğrafın, insanlık tarihi için önemi bir kez daha görülmüştür. Bir ülkenin can damarları olan kara yollarında, özellikle kamyoncuların yaşamlarından kesitleri fotoğrafla anlatmanın ülkenin geleceği ve toplumsal hafızayı nasıl etkilediği bilinmektedir. Ford Trucks’ın bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaptığı çalışma ile yerel ve uluslararası katılımcılarla birlikte biz jüri üyelerinin bile çok şey öğrendiğimizi söylemek isterim. Bu yarışmanın evrensel platforma açılması, ülkemizin dünyada tanıtımı açısından da çok önemlidir.” açıklamasıyla fotoğrafa gönül vermenin önemine değindi.

Fotoğrafları Tekrar Görmek İçin

Ford Trucks 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 6 eser ile sergileme ve satın almaya layık bulunan 25 eseri, 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Ford Trucks Standı’mızda ziyaret edebilir, www.fordtrucksfotografyarismasi.com web sitemiz üzerinden de inceleyebilirsiniz.