“Ford Sync AppLink Paris Hackathon” Finali İçin Geri Sayım Başladı!

slider

Ford, 25-26 Ekim tarihlerinde iş birliği yapacağı girişimcileri, geleceğin araç içi teknolojileri için Ford ile çalışma ve çeşitli iş birlikleri gerçekleştirme fırsatı sunan “Ford Sync AppLink Paris Hackathon”da belirleyecek.

Türkiye’den 4 Start-Up Paris Yolunda…

Ön elemeleri Amsterdam, Berlin, İstanbul, Londra, Paris, Stockholm, Tel Aviv ve Viyana’da gerçekleştirilen “Ford Sync AppLink Paris Hackathon”a Türkiye’den 4 start-up’ımız katılacak. Kazanan start-up’lar ise 26 Ekim’de Eyfel Kulesi’nden duyurulacak.

Geliştirdikleri yazılım/aplikasyon çözümleriyle Sancaktepe AR-GE Merkezi’mizde gerçekleşen ön elemelerden başarıyla geçen sesli kitap sağlayıcısı “Seslenen Kitap”, araç verileri işleyicisi “Arverus” ve “DriveBuddy”, online yol yardım hizmeti “Webçek” Ford Sync AppLink Paris Hackathon’da yarışacak şanslı girişimcilerimiz. Bu arada Paris’te gerçekleşecek etkinlikte, Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye ve İsrail’den ön elemeleri geçen start-up’lara fikirlerini geliştirmeleri için 30.000 euro tutarındaki ödülden pay alma ve Ford ile iş birliği yapma fırsatı sunulacak.

Bu yıl Ford Otosan İnovasyon Müdürümüz Efe Erdem’in de “start-up mentor” olarak Paris’e davet edildiği etkinlikte; Ford’un Connected Vehicle Services & Business Development (Bağlantılı Araç Hizmetleri ve İş Geliştirme) birimi, start-up’lar ile bir araya gelerek onlara iş birlikleri geliştirme fırsatı sunacak.

Hedef “Bağlantılı Sürüş” Deneyimi Sunmak

Aslında “Ford Sync AppLink Paris Hackathon”, geçtiğimiz yıl Berlin’de düzenlenen “Ford SYNC AppLink Mobility Challenge” etkinliğinin devamı niteliğinde. Hedefi ise; sürücülere sürüş esnasında mobil uygulamalarla “bağlantılı sürüş” deneyimi sunmaya yardımcı olacak uygulamalar geliştirmek.

Ford, start-up’ların geliştirdikleri uygulamaları araç sahiplerinin sürüş keyfini daha güvenli bir şekilde yaşamasına yardımcı olan araç içi multimedya sistemi “Ford SYNC” teknolojisiyle uyumlu hale getirecek. Dahası; seçilen start-up’lar doğrudan Ford mühendisleriyle çalışma şansı yakalayacak. Böylece Ford donanımlarını kullanarak test etme, birebir mentorluk oturumlarından yararlanma, odak gruplarında gerçek müşterilere erişme ve konseptlerini daha fazla geliştirme gibi birçok fırsat sahibi olacaklar.

Türkiye’den ön elemeleri geçen 4 start-up’ımıza başarılar diliyor, müjdeli haberlerini bekliyoruz…