Ford Sürüş Akademisi Eğitimleri ile Daha İleriye Gidin!

Ford_tn

Bu yıl, Türkiye’de de hayata geçirdiğimiz Ford Sürüş Akademisi, 5-7 Kasım tarihlerinde İstanbul İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde 18-24 yaş aralığındaki gençlere güvenli sürüş eğitimi verecek. 2015 yılını Türkiye Şampiyonu ve Avrupa Ralli Kupası ERT şampiyonu olarak tamamlayan Murat Bostancı’nın baş eğitmenliğinde gerçekleştireceğimiz Ford Sürüş Akademisi ile gençleri gün içerisinde 09.00-13.00 ve 13.00-17.00 olmak üzere iki seansta ağırlayacağız.

Peki, Ford Sürüş Akademisi’ne katılan gençler bu eğitimde neler öğrenecek? Hemen anlatalım:

Herkes araç kullanmaya başladığı ilk günkü halini iyi hatırlar: Heyecanlı ve ürkek. Ehliyet almak, özgürlüğü bulmak gibidir, ama beraberinde her direksiyona geçişinizde hatırlamanız gereken büyük bir sorumluluk da getirir.

Bu nedenle düzenlediğimiz Ford Sürüş Akademisi eğitim programımız ile gençleri yollara hazırlamayı misyon edindik. 18-24 yaş aralığındaki gençlere verdiğimiz bu güvenli sürüş eğitimi ile kaza denen olguyu hayatımızdan silmeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar Avrupa’da yarım milyon genç, Driving Skills for Life (DSFL) eğitimlerinden geçti. Bu eğitimi şimdi de Türkiye’deki gençlerle buluşturacağız. Peki, bu eğitim programında gençler neler öğreniyor?

Program, hızlı bir oryantasyon ile başlıyor ve ardından gençler beş bölümden oluşan sürüş eğitimine katılıyor.

Araç Kullanımı (Arkadan Kaymanın Kontrol Altına Alınması): Aracın arka ucunun dışarı kaçarak yoldan çıkmasına deniyor. Bunu engellemek için:

1 – Gazdan ayağınızı kaldırın.

2 – Gitmek istediğiniz yöne bakın.

3 – Ve direksiyonunuzu o yöne kırın.

Tehlike Tanıma (Acil Durumda Şerit Değiştirme) ve Hız/Mesafe ve Alan Farkındalığı: Aracınızın önünde beliren ani tehlikelerden kaçınmayı ve onu aniden nasıl durdurabileceğinizle ilgili bilgi veriyor. Bu bölüm öğrencilere şunları öğretiyor:

1 – İyice uzağa bakın.

2 – Gazdan ayağınızı kaldırın.

3 – Ve tehlikeden uzaklaşın.

4– Potansiyel tehlikeyi tanıyın.

5 – Tüm gücünüzle fren yapın.

Dikkat Dağıtıcı Unsurların Engellenmesi ve Alkollü Sürüş Simülasyonu: Araç içerisinde yolcularla konuşmak ya da telefonla mesaj atmak, sürücünün kafasını karıştırabiliyor. Bu eğitimde öğrenciler, alkollü araç kullanmanın etkilerini özel gözlükler takarak birebir deneyimliyor. Öğrencilere şunlar öğretiliyor:

1 – Gözünüzü yoldan ayırmayın.

2 – Ellerinizi direksiyondan ayırmayın.

3 – Araç sürmeye odaklanın.

4 – Alkol kullanmadan önce iyi düşünün.

5 – Ya bir planınız olsun,

6 – Ya da dönüşte aracı kullanacak kişiyi önceden belirleyin.

Teknik Sunum: Araç teknik yapısı ile ilgili eğitim veriliyor.

Baş eğitmenlerimizden Murat Bostancı: “Ford Sürüş Akademisi eğitimleri, yeni ve genç sürücülere sürücü koltuğunda uzun yıllarda edinebilecekleri bilgi ve sürüş tekniklerini kısa sürede uygulamalı olarak tecrübe etme imkanı tanıyor.” açıklamasında bulunarak gençleri akademimize davet ediyor.

Siz de Ford Sürücü Akademisi’nde direksiyon başına geçerek güvenli sürüş eğitimi almak istiyorsanız detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.