Ford Sponsorluğunda Yapılan Emniyet Kemeri Anketi [İnfografik]

Ford_tnn

Avrupa’da Ford sponsorluğunda yapılan bir ankete göre, her üç kişiden biri aracının arka koltuğunda otururken emniyet kemerini takmayarak kanuna aykırı davranış sergiliyor. 7,100 yetişkin sürücü arasında yapılan bu ankete göre, her dört sürücüden biri yolcuların emniyet kemerlerini takması konusunda ısrar da etmiyor.

Emniyet kemerleri, her türlü kazaya karşı hem ön, hem de arka koltukta eşit öneme sahiptir. Çoğu Avrupa ülkesinde de, arka koltukta emniyet kemeri takma zorunluluğu vardır. Ancak, özellikle 40 yaşın üzerindeki yolcuların arka koltukta emniyet kemeri takma alışkanlıklarının olmadığı görülmüştür. Coğrafi olarak yapılan araştırmalarda ise en çok; Romanya, İspanya ve İtalyanların, konforlu olmaması bahanesiyle emniyet kemeri takma kuralını çiğnedikleri görülmüştür.

 

Ford’dan Güvenli Sürüş Eğitimleri Avrupa’da giderek artan, güvenlik önlemleri ve emniyet kemeri takma konusunda sertleşen yasalar; kamu bilincini artırmış ve sürücülerin ön koltukta emniyet kemeri takma alışkanlıklarını değiştirmiştir. Ford, Avrupa’da 2013 yılından beri 6,100 genç sürücüye, emniyet kemeri takmanın kendileri ve yolcular için ne kadar önemli olduğunu kanıtlamak için eğitim veriyor. Aynı zamanda da güvenli sürüş tekniklerini sürücülere aktarıyor.

 

Dünya çapında yarım milyondan fazla genç sürücüye “Ford Driving Skills for Life” adlı sürüş becerileri eğitimi veren Jim Graham, “Sürücü olmak için ehliyet kursunu bitirmiş olmak yetmez. Yaşınız kaç olursa olsun, ön veya arka koltukta emniyet kemeri takmak, yaşam ve ölüm arasındaki fark olabilir” diyor.

 

Segmentinde bir ilk olarak Yeni Mondeo, üstün tasarımı ve teknolojisiyle emniyet kemeri ve hava yastığı özelliklerini bir araya getirdi. Üstelik, klasik emniyet kemerlerine göre çok daha konforlu ve güvenli!