Ford Ranger ile 4 Günde Tas Gölü!

Ford Ranger

Gezip görmeyi seven, tek başına da keyifle gezilebileceğini en eğlenceli şekilde kanıtlayan gezi blogger’ı Gökhan Konaş, Ford Ranger ile 4 gün boyunca Tas Gölü’nü gezdi, gördü ve hatta kamp yaptı. Bu 4 günlük Tas Gölü macerasını bir de Gökhan Konaş’tan dinleyelim!

***

“Takip edenler bilecektir, kamp yapmak için genelde kamp alanları değil, daha dokunulmamış, sakin, doğanın içinde yerleri tercih ediyorum. Ağustos ayının ortasında şehir sıcak havanın etkisi ile yanarken, az keşfedilmiş bir rota arıyordum. Bir arkadaşımın önerisiyle Zonguldak Ereğli, Gökçeler Köyü’ndeki Tas Gölü’ne çevirdim rotamı. Güzel bir yer olduğunu duymuştum ama çok büyük bir beklentim yoktu. İstanbul’dan yaklaşık 320 km. uzağa referans olmadan gitmek pek huyum değildir. O yüzden bölgede ve çevresinde neler var, iyice incelemiştim. Bu konuda biraz şanslıyım galiba, bugüne kadar neredeyse gittiğim hiçbir yerden hayal kırıklığı ile dönmedim.

Ford Türkiye bu gezide test etmem için bana bir Ford Ranger tahsis etmişti. Benim çocuğu evde dinlenmeye bırakıp bu defa geziye Ranger ile çıktım. Çok da keyifli oldu. 3.2 litre motor, 6 silindirli motoru ile oldukça güçlü bir araç. Yol tutuşu ve performansı yanı sıra çok da konforluydu. Paylaştığım videoda görüntüleri izleyebilirsiniz. Kendilerine Tek Başına da Olur’a verdikleri destek için teşekkürler.

3 günlük planladığım gezi, mekânın ve çevrenin çok güzel olması nedeni ile 4 güne uzadı. Hep söylediğim gibi yol bazı şeylere kendi karar veriyor. 🙂

Tas Gölü Doğal Yaşam ve Kamp Alanı

Zonguldak Ereğli Gökçeler Köyü’nde 53 dönüm arazi üzerine kurulmuş bir yer. İçinde yürüyüş parkurları, fındık ağaçları, dereler, şelaleler, göletler, sık ormanlık alanlarla, güzel düzlükler var. Geniş alana yayılmanın avantajı işte. Benim bu alanla ilgili en sevdiğim şey; her bir köşesinden farklı bir tat alınıyor olması. 4 günlük kamp boyunca 1 gece dere kenarında, 1 gece ormanlık alanda, 1 gece de şelale yanında kamp yaptım.

Biliyorsunuz, temizlik kamp yapanların en hassas noktalarından biridir. İşletmecileri doğa ve doğaya saygı konusunda son derece hassaslar. Özenle temiz tutulan bir tesis. Yerde sigara izmariti bile görmüyorsunuz. Bir diğer nokta ise kalabalık değil, sakin olmasıdır. Onu da mekânın büyüklüğü sayesinde rahatlıkla çözüyorlar. Kalabalık zamanında bile neredeyse kimseyi görmeden kamp yapma şansınız var.

Tas Gölü Yeme-İçme

Sadece temizlik konusunda değil, birçok konuda titiz davranıyorlar. Mekânda aynı zamanda önceden haber vererek her türlü yemeği de bulabiliyorsunuz. Sabahları verdikleri bazlama eşliğindeki kahvaltı bence muhteşem, ürünlerin hepsi doğal ve çoğu kendi üretimleri. Et ve balık ise yine aynı şekilde. Özellikle önceden sipariş verdiğinizde Karadeniz’in serin sularından çıkmış, sezonun en iyi olta balıklarını yeme şansınız var. Zaten doğal şeyler dışında bir şey bulmanız pek mümkün değil mekânda. Mekânın işletmecilerinden Korhan Bey’in sohbet ettiğimiz sırada söylediği şu söz oldukça dikkatimi çekmişti; “Çocuklarıma yedirmediğim şeyi, kimseye satmak istemiyorum.”

“Yok, ben mekânda yemek değil, kendi yemeğimi kendim hazırlamak istiyorum.” derseniz, size uygun ekipmanı sağlıyorlar. Bir kamp alanında değil de doğada tek başınaymış gibi takılabilirsiniz.

Tas Gölü Güvenlik

Doğada olmak isteyenlerin, ama yeni başlayanların en büyük kaygısı güvenlik konusudur. Bu konuda Tas Gölü’nde hiç sorun yaşamıyorsunuz. Mekânın çevre korumasını yapan bir Kangal köpeği, bir de yakın koruma yapan kurt köpeği var. Yakın koruma Aşil siz farkında olmasanız da hep yanınızda. Bazen gelip çadır kurduğunuz yerde yanınıza kıvrılıyor, bazen uzaktan sesini duyuyorsunuz ama gerçekten güvende hissettiriyor. Kısaca güvenlik konusunda hiç sorun yok. 🙂 5 yaşındaki Aşil ve daha 2,5 aylık yavru Zeyna bu dört günün en güzel hediyeleriydi. Onlarla zaman geçirmek, karşılıksız sevgilerini ve dostluklarını yaşamak paha biçilmezdi. Tabii ki ateşte pişen minik bir köfteye de hayır demiyorlar.

Tas Gölü’nde Neler Yapılır?

Yazının başında da dediğim gibi Tas Gölü’nde daha kamp alanından çıkmadan bile yapabileceğiniz birçok şey var. Ben Tas Gölü sınırları içinde 1 gece dere kenarında, 1 gece ormanlık kısımda, 1 gece de şelale yanında kamp yaptım. Aşağıdaki videoda görüntüleri bulabilirsiniz. Ayrıca Ereğli Bölgesi’nde bulunan Kireçlik Koyu, Alacaağzı Koyu, Çavuşağzı Koyu gibi arkası orman ve önü Karadeniz nefis koylar bölgeyi daha da cazip kılıyor. İşletme sahipleri isterseniz size tekne turu da ayarlayarak insan ayağı değmemiş koylara götürebiliyor. Bunlarla birlikte eski maden ocaklarının da bölgede bulunması bu geziyi hem kültür, hem doğa gezisi haline getiriyor. Mekânın işletmecileri tüm bunlar hakkında bilgi verip, yardımcı olmak konusunda oldukça açıklar. Benim için önemli olan bu detay dışında bölgede yapabilecekleriniz şöyle;

  • Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşıp huzur bulmak için ideal.
  • Bu uçsuz bucaksız alan içinde uzun yürüyüşler yapılabilir.
  • Farklı zorluk derecelerinde trekking parkurlarında dokunulmamış doğaya ve hatta koylara ulaşabiliyorsunuz.
  • Maden ocakları vs. sayesinde çevre bölgelerde kültür ve tarih turlarına çıkılabilir.
  • Böğürtlen, dağ çileği, mantar, çeşitli otlar ve meyvelere merakı olanlar için harika bir doğa.
  • Çevre köylerin koylarını gezip, denize girebilirsiniz.

Kamp Alanında Ne Var Ne Yok?

  • Tesis donanımlı.
  • Restoran, kahvaltı, ızgara çeşitleri, çay, kahve VAR.
  • Tuvalet VAR.
  • Elektrik VAR.
  • Yerde ateş yakmaya izin verilmiyor ama büyük mangallarda ateş yakma imkanı VAR.
  • Kamp alanı içinde odun VAR.
  • Tercihinize göre çeşitlilik gösteren yürüyüş parkurları VAR.
  • Şelale ve girilebilecek göletler VAR.
  • Temiz su kaynağı VAR.
  • Kamp alanı içinde telefon çekmiyor, Wi-Fi yok.

Uzun zamandır bir kamp alanında kamp yapmamıştım ve bu kadar zevk alacağımı tahmin etmiyordum. Edindiğim yeni dostluklar, hayvanlarla olan iletişim, bu macerayı daha da keyifli hale getirdi. O hep uzak ve serinkanlı duran Kangal 3. günün sonunda benim gideceğimi hissederek önce uzak durdu, sonra gelip başını yasladı karnıma. Bu gerçekten muhteşem bir duyguydu.

Gönül rahatlığı ile önerebileceğim bir deneyim oldu Tas Gölü benim için. Gezi notları ve bazı bilgileri görüntülerle birlikte paylaştığım videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.”