Ford Otosan’dan kendi evinde Fiestalar ile duble zafer

Doğukan Manço

Ford Otosan’ın 12. kez sponsor olduğu Kocaeli Rallisi’nde, ilk ikiye Castrol Ford Team Türkiye pilotları Yağız Avcı ve Orhan Avcıoğlu girdi. Castrol Ford Team Türkiye kendi evinde bu yıl 3’üncü dublesini yaparak ayrıca büyük bir başarıya daha imza attı.

 

Yağiz Avci

 

Sezonun ilk toprak rallisi Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde ekipler, 98’i özel etap olmak üzere 256 kilometre boyunca mücadele etti. Toplam 44 aracın yarıştığı rallide pilotlar iki gün boyunca kıyasıya rekabet ederken, 31 otomobil yarışı tamamlama başarısını gösterdi. Mücadelede ipi göğüsleyen Castrol Ford Team Türkiye adına Fiesta S2000 ile yarışan Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez ikilisi oldu. Yağız avcı bu yıl arka arkaya 4. kez Ford Otosan Rallisi’nin galibi olurken pilotlar şampiyonasında da 77 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü.

 

Murat Bostanci

 

Castrol Ford Team Türkiye’nin diğer Fiesta S2000’i ile yarışan Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi de yarışta ikinciliği elde ederken, takım da duble zaferini ilan etti! Yarışın üçüncüsü Burak Çukurova Ford Otosan Rallisi’ndeki başarısı ile Pilotlar Şampiyonası’nda da üçüncülüğe yükseldi.

 

Castrol Ford Team Türkiye’nin bir diğer pilotu Murat Bostancı ve kopilotu Onur Vatansever Fiesta R2 ile 2 çeker klasmanında liderliği göğüslerken aynı zamanda da gençler birincisi oldular. Murat Bostancı ayrıca bu yarışta elde ettiği başarıyla pilotlar şampiyonasında 57 puanla 2’nci sıraya yükseldi. Pilotların Ford Otosan Kocaeli rallisinde elde ettiği başarılar ile Castrol Ford Team Türkiye takımlar şampiyonasında 177 puana ulaşarak, takımlar sıralamasında açık ara liderliğini sürdürdü.

 

Castrol Ford Team Türkiye