Ford Otosan’dan 80 Patent Başvurusu

ford otosan

Ford Otosan, Türk Patent Enstitüsü’nün “2013 yılında En Çok Yerli Patent Başvurusu Yapan Firmalar” sıralamasında 80 başvuru ile otomotiv sektöründe birinci olurken Türkiye genel sıralamasında ise ikinci sırada yer aldı. Ford Otosan, patent başvuru sahibi çalışanlarını ödüllendirdi. Vehbi Koç Vakfı Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Faruk Sakin, Ford Otosan yöneticileri ve çalışanları katıldı.

 

Patent Töreni

 

Törende konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına büyük önem veren ve Türkiye’nin ilk ‘Fikri Haklar Stratejisini’ oluşturan Koç Topluluğu’nun ardından ikinci özel sektör kuruluşu olarak 2013 yılında Ford Otosan’ın da Fikri Haklar Stratejisi’ni oluşturarak kendi sektöründe bir ilke imza attığını belirtti.

 

TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Faruk Sakin ise konuşmasında yenilikçi yaklaşımlar, yeni ürünler, inovasyon ve Ar-Ge fikrine katkı sağlayanların, insanlık tarihinde büyük iz bırakacağını söyledi. Ford Otosan’ın Ar-Ge çalışmalarına verdiği önem ile özel sektörde ayrı bir konuma sahip olduğunu dikkat çekti.

 

Bugüne kadar 436 patent başvurusuna sahip olan Ford Otosan, 2013 yılında 80 patent başvurusunda bulunurken 30 patentinin de tescilini gerçekleştirdi.

 

Ford Otosan Fikri Haklar Stratejisi

 

• Ar-Ge ve fikri haklar ilişkisini güçlendirip, yaratıcılığı ve yenilikçiliği artıran Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde gelecek teknolojileri öngörmek ve uygulamaya geçirerek sektörde öncü olmak.

 

• Rakiplerin fikri haklarını ihlal etmeden yeni teknolojilerimizi koruyarak sektörde fark yaratmak.

 

• Ürün geliştirme ve Ar-Ge hedeflerimize uyumlu biçimde değerli fikri haklar portföyünü genişletmek.

 

• Uluslararası fikri haklar izleme ve ihlal takibini benimseyerek yenilikleri izlemek.

 

• İş hedeflerine uyumlu fikri haklar portföy yönetim sistemi oluşturmak ve lisans geliri elde etmek.