Ford Otosan sektörünün en büyük teknoloji ve Ar-Ge üssünü inşa ediyor

Ar-Ge Merkezi

Türkiye’de sektörünün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip Ford Otosan, 60 Milyon TL’lik yatırımla, Türkiye otomotiv sektörünün en büyük mühendislik merkezinin temelini müthiş bir törenle attı. Ford Otosan’ın İstanbul Sancaktepe’de inşa edeceği ve 2014’ün ilk yarısında hizmete açacağı yeni mühendislik merkezinde; 1300 mühendis yılda 3.000.000 saat küresel mühendislik hizmeti üreterek bizleri ve Türkiye’yi gururlandırmaya devam edecek.

 

Ford Otosan’ın yeni mühendislik merkezinin temel atma törenine; Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Ford Avrupa Ürün Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Barb Samardzich ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’ün ve Koç Holding, ve Ford Otosan yöneticileri de katıldı.

 

Temel Atma Töreni

 

Koç Topluluğu’nun Ar-Ge’ye verdiği öneme dikkat çeken Ali Y. Koç, “Türkiye’yi 2023 vizyonuna, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacak temel taşlarından biri Ar-Ge gücümüzü geliştirmektir. Türkiye’nin en çok Ar-Ge harcamasını yapan Topluluğumuzun son 5 yıldaki harcaması toplam 2,7 milyar TL seviyesindedir. Türkiye ekonomisinin %9’unu, ihracatının %10’unu, Devletin toplam vergi gelirlerinin %9,4’ünü teşkil eden Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin özel sektör Ar-Ge harcamasındaki payı %10 seviyesinde yer almaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde, Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanmış 14 Ar-Ge merkezi bulunmaktadır. Ülkemizin ortalama Ar-Ge harcamalarının net ciroya oranı %0,9 iken, Koç Topluluğu’nda bu rakam %1,73 ile uluslararası standartlara yakın seviyelerdedir. Hükümetimizin ARGE’ye verdiği önem bizler için en büyük motivasyon kaynağı olmuştur” dedi.

 

Ali Koç

 

 

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de temel atma töreninde bir konuşma yaptı. Ford Otosan’ın Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında olmasını, kuruluş yıllarından itibaren Ar-Ge faaliyetlerine başlamasına borçlu olduklarını belirtti. Ford Otosan için gurur verici bir gün yaşadıklarını belirten Yenigün sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de otomotiv sektörünün en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip olan Ford Otosan, bugün yine bir ilki gerçekleştirerek sektörün Türkiye’deki en büyük Ar-Ge merkezinin temellerini atıyor. Bugün geldiğimiz noktada, Ford Otosan olarak Ford’un 3. büyük Ar-Ge merkezi konumundayız. Global bazda mühendisliğini yaptığımız ve üzerinde çalıştığımız projelerimiz ile ‘Türkiye’de Otomotiv sektörünün en büyük Teknoloji ve Ar-Ge Üssü’yüz. Mühendisliğini 0’dan ele aldığımız araç ve motor projelerini üretime hazır final ürünler haline getirme kabiliyetimiz mevcut. Connect modelinin global olarak geliştirilmesi ve üretilmesinden yeni modelimiz Courier’e kadar tüm projelerimizde sağlanan desteklerin de Ford Otosan’ın Ford dünyasında öne çıkmasına katkısı bulunmaktadır. Ağır ticaride Ford’un global mühendislik merkezi haline gelen Ford Otosan, Cargo kamyon modelinin tasarım ve geliştirilmesinden test ve üretimine kadar tüm aşamalarını üstlenerek global pazarlara sunmaktadır.”

 

Haydar Yenigün

 

 

Yaklaşık 20.000 metrekare kapalı, 10.000 metrekare açık alana sahip olacak yeni merkezde Ford Otosan’ın farklı bölgelerinde çalışan tüm Ar-Ge ekibi aynı çatı altında toplanacak. Çalışanların yaratıcılığını artıracak konforlu bir çalışma ortamı sunması hedeflenen yeni tesiste modern tasarıma sahip ferah ofisler, çalışanların rahatlayabilecekleri sosyal alanlar, büyük ve şık bir tasarım stüdyosu, laboratuvarlar bulunacak. Uzaktan kontrol sistemi sayesinde Kocaeli ve İnönü Fabrikaları’ndaki ürün destek ekipleri ve test merkezleri arasında iletişim kurulabilecek.

 

Ford Otosan Mühendislik Merkezi