Ford Mustang, 50. Yıl Sonunda Uzayda!

Ford Mustang

Bildiğimiz kadarıyla eski Yunan mitolojisindeki kanatlı at Pegasus, uzaya kadar uçamıyordu. Ancak Ford Mustang, 2 Mayıs 2014 tarihinde uzaya çıkmayı başardı.

 

Ford satış bölge müdürü Michael Sego, Steve Kubitz, Stockton, Big Valley Ford Kaliforniya yönetici ortağı ve arkadaşları Ford Mustang’in atmosferin üzerine çıkışını belgelemek için bir araya geldiler.

 

Micheal Sego, Ford Mustang’in 50. Yaşını gerçekten özel bir şey yaparak kutlamak istediklerini belirterek, yollarda engel tanımayan Ford Mustang’in gökyüzünde de engel tanımamasına karar verdiklerini söyledi.

 

 

Kendi deneyimlerini sınırlarını genişletmek için kullanan ve sürücülere ilham veren Ford Mustang, 1961 yılında ilk geliştirildiğinde astronotlar da bilimsel bilginin sınırlarını genişleterek, uzaya ilk adımlarını atmaktaydı.

 

Avusturyalı skydiver Felix Baumgartner’dan ilham alan Sego ve Big Valley Ford takımı, bu yılın başlarında otomobil fuarlarında dağıtılan Revell Ford Mustang model aracı, yüksek irtifa hava balonunun üzerine eylemi kaydedecek küçük kameralar ve GPS vericisi ile birlikte monte ederek gökyüzüne bıraktılar.

 

Balon bırakıldıktan yaklaşık 74 dakika sonra, 110,000 metre, yaklaşık 21 mil maksimum yüksekliğe ulaştı. Bu noktada araba ve GPS vericisini içeren aparat kutusu lansmanından yaklaşık altı saat sonra yeryüzüne geri geldi.

 

 

Yaşanılan süreçte, stratosfer ile iniş sırasında Baumgartner’ın de yaptığı atlama sırasında başına gelen, kontrolsüz dönüşler de kaydedildi.

 

50 yıl içerisinde gezegenin hemen hemen her parçasında 9 milyondan fazla üretilen Ford Mustang’in uzaya fırlatılması favori araca yeni bir boyut kazandırırken, Sego ve ekibine büyük heyecan yaşattı.