Ford Motor Company Üretimde Su Tüketimini Azaltıyor

Ford

Gelecekte suyu yakıt olarak kullanacak araçlar hayal edebiliriz. Ancak o zamana gelene kadar çok değerli bir kaynak olan suyu korumalıyız. Bu bilinçle yola çıkan Ford Motor Company, otomobil üretiminde su kullanımını kısıtlayacağını taahhüt etti.


Taahhüt kapsamında şirket, sürdürülebilirlik ile doğayı korumaya odaklanarak 2020 yılına kadar otomobil üretiminde içme suyu kullanımını sıfırlamayı ve bu sayede toplam su tüketimini %75 azaltmayı hedefliyor!

Hedef uygulamaya konduğunda; 2000 yılında üretimde kullanılan her 3,8 litre su 2020 yılında 1 litreye düşmüş olacak.

Şirketin asıl hedefi; 15 yıl önce başlatılan Ford Global Su Yönetimi İnisiyatifi’ni devam ettirmek. Ford Motor Company, 2000 yılından bu yana su tüketimini %60’tan fazla azaltmayı başardı. Yaptığı su tasarrufu ise yaklaşık 40 milyar litreyi buluyor!

Otomobil üretiminde su tasarrufu nasıl yapılabilir?

Su tasarrufu yapmanın birkaç yenilikçi yöntemi var. 2 katlı ıslak boya metodu, MQL denen makinede kuru işleme gibi tekniklerinin yanında gerçek zamanlı ölçme ve agresif su tüketimi yönetimi sayesinde de Ford Motor Company, üretim süreçlerinde sıfır litre su kullanmayı hedefleyebiliyor!
Dünyanın tek küresel çevre saydamlık grubu olan CDP (Karbon Saydamlık Projesi) tarafından “A” notuna layık görülen 8 şirketten biri olarak Ford Motor Company, kendini bu hedefe ulaşmak için özellikle donanımlı görüyor.
Suyun çok kıymetli bir kaynak olduğunu bilen Ford Motor Company, onu tüm dünyada korumak istiyor. Hedef ne kadar büyük olursa olsun, tedarikçilere su tüketimlerini yönetmelerinde yardımcı olmaktan yeni heyecan verici teknolojilere kadar yapılabilecek çok şey var. İşte bu yüzden su tasarrufu herkesin peşinden gideceği bir hedef olmalı.

Kaynak