Ford Fiesta ST vs XR2

Ford Fiesta ST vs XR2

Top Gear dergisi Hot Hatch of the Year ödülünü Ford Fiesta ST’ye verdi. Dünyada 9 milyonu aşkın okuyucuya sahip dergi, Ford Fiesta’nın seksenlerin başında XR2 modeli ile yakaladığı başarıyı günümüzde de Ford Fiesta ST ile sürdürdüğüne dair bir yazıya dergisinde yer verdi. Tasarım, motor ve diğer konularda kendini geliştiren Ford Fiesta daima yenilenmeyi sürdüyor.1983 model XR2 modeli 30 sene önce 150.000 satarak büyük başarı göstermişti. Mevcut Fiesta da ülkemizde son 4 yılda segmentinin lideri konumunda.

 

 

Ford Fiesta ST vs XR2

 

 

Fotoğrafta gördüğünüz Fiesta XR2 , aynı Ford Fiesta ST’deki gibi 1.6 Litre motor hacmine sahip. Üstelik yalnızca 840 kg ağırlıkta. Mekanik ve teknik donanımlarıyla öne çıkan araç, aynı zamanda hız konusunda da kendinden emindi.

 

Ford Fiesta ST vs XR2

 

 

XR2’nin Ford Fiesta ST’nin gelişiminde büyük rolü oldu. Zamanında XR2 nasıl ses getirdiyse günümüzde de Fiesta ST aynı ölçüde ses getirmiş ve başarı kazanmıştır. Hatchback tipi araçlarda Ford Fiesta ST özellikleriyle daima öne çıkıyor. Kullanımını kolaylaştıran özelliklerini ve kendine has tarzını yıllardır sürdüren ST, rakiplerinden kolayca sıyrılıyor