Ford, Cenevre Otomobil Fuarı’nda!

Ford Edge

Ford Motor Company, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’na (Salon International de l’Auto) şirketin ürün odaklı dönüşümünde kaydettiği ilerlemeyi gösteren yeni araçlarıyla katıldı. Cenevre’de misafirlerin beğenisine sunulan araçlara gelin hep birlikte göz atalım.

 

Yeni Ford Focus

 

Yepyeni Tasarım Yeni Focus

 

Cesur ve duygusal dış hatları ve yeni iç tasarımıyla Yeni Ford Focus, Dikey Park Etme teknolojisi, Çapraz Trafik Uyarı sistemi ve Park Yerinden Çıkış Yardımcısı gibi özellikleriyle tüketicinin beğenisine sunuluyor. Dikey Park Etme teknolojisi ile sürücü, geri geri giderek diğer araçların arasındaki boşluklara park edebiliyor. Çapraz Trafik Uyarı sistemi, sürücüyü, park yerinden geri geri çıkarken, biraz sonra arkadan geçecek olan araçlara karşı uyarıyor. Park Yerinden Çıkış Yardımcısı ise paralel bir park yerinden çıkarken sürücüye yardımcı oluyor.

 

Genişletilmiş yatay ızgara tasarımı ve uçak kokpitinden ilham alarak tasarlanan iç mekân, aracın sportif karakterini ve sürüş cazibesini artırıyor. Yeni Focus, aynı zamanda, Ford’un ileri düzey araç içi bilgi-eğlence sistemi olan SYNC 2 teknolojisinin yanı sıra yeni 1.5 litrelik EcoBoost benzinli ve TDCi dizel motorlarını ve 99 g/km CO2 emisyon oranlarına sahip 1.0 litrelik EcoBoost motorunu Avrupalı tüketicilerle ilk kez buluşturan araç olma özelliğine sahip.

 

Yeni Focus, Aktif Şehiriçi Güvenlik çarpışma önleme sisteminin 50 km/s’e kadar olan hızlarda etkili olacak şekilde geliştirilmiş bir versiyonunu ve Çarpışma Önleme Sistemini de ilk kez bu fuarda kullanıcıların beğenisine sunuyor. Çarpışma Önleme Sistemi, çok daha geniş bir araç tespit menziline sahip olması nedeniyle, sürücüyü daha yüksek hızlarda destekliyor. Ford’un MyKey teknolojisi de Yeni Focus ile ilk kez sunulan özellikler arasında.

 

Birinci Sınıf Performansa Sahip Ford Mustang

 

Yeni Ford Mustang, 50 yıllık üretim geçmişinde ilk kez Avrupa’da satışa sunulacak. Yeni 2.3 litrelik EcoBoost ve 5.0 litrelik V8 motor seçenekleriyle Yeni Ford Mustang, sürüş rahatlığı sağlayan ve sürücüye yardımcı olan teknoloji özelliklerine sahip. Bu özellikler arasında; direksiyon, motor, şanzıman ve elektronik denge kontrolünün tepkilerinin değiştirilebildiği Seçilebilir Sürüş Modları ve SYNC 2 bulunuyor.

 

Ford Mustang

 

 

Yeni Ford Mustang, Avrupa’da fastback ve convertible modelleriyle satışa sunulacak. Aracın yepyeni tasarımında, Avrupa’da ve dünyada hayranların yakından tanıdığı klasik Ford Mustang’in, kilit tasarım unsurları korundu.

 

Ford Mustang

 

Şık Tasarımıyla Ford Edge Konsept

 

Yeni Ford Edge Konsept, şirketin Avrupalı tüketicilere sunacağı yeni büyük SUV’de kullanacağı teknoloji, tasarım ve işçilik unsurları hakkında güçlü ipuçları içeriyor.

 

Ford’un geliştirme çalışmalarını yürüttüğü otonom sürüş teknolojileri arasında, araç içinden veya dışından kumanda edilebilen uzaktan kumandalı prototip park etme özelliği ve engelden kaçınma sistemleri bu araçta gösteriliyor.

 

Aracın titiz bir estetik anlayışıyla şekillendirilmiş akıcı tasarımı, atletik, kendinden emin ve güçlü bir görünüm sunarken birinci sınıf malzemelerin ve işçiliğin göze çaptığı iç tasarım, Ford’un Avrupa’ya yönelik geliştirdiği ilk büyük ve lüks SUV modelinin segment beklentilerini aşacağını gösteriyor.

 

Ford Edge Concept

 

Güneş Enerjisiyle Çalışan C-MAX Solar Energi Konsept

 

Ford tarafından geliştirilen ve türünün ilk örneği olma özelliğine sahip C-MAX Solar Energi Konsept güneş enerjisiyle çalışıyor! Araçta kullanılan özel yoğunlaştırıcı büyüteç işlevi görerek, yoğun güneş ışınlarını aracın üstündeki güneş panellerine yönlendiriyor. Böylece gün içinde toplanan güneş ışığı ile C-MAX Energi Plug-In Hybrid araçla aynı seviyelerde performans sunuyor.

 

 

Ford’un araştırmalarına göre ortalama bir sürücünün yaptığı bütün seyahatlerin yüzde 75’inde enerji kaynağı olarak güneşten yararlanmak mümkün. C-MAX Solar Energi Konsept, tipik bir araç sahibinin yol açtığı yıllık sera gazı emisyonlarını dört (metrik) ton oranında azaltabiliyor! Araç, bir günlük güneş enerjisi yüklenimiyle 30 kilometreden (18 mil) fazla menzil sunarak, ortalama bir Avrupalı kullanıcıya yılda 1.000 Euro değerinde tasarruf sağlayabiliyor.

 

Ford C-MAX Solar Energi Concept

 

Ford Dakar Ranger

 

Avrupa’da ilk kez görücüye çıkan araçlardan Ford Dakar Ranger, Dakar Rallisi’ni tamamlayarak fuardaki yerini aldı. 4×4 çift kabinli Ford Ranger’den yola çıkarak Ford Global Ürün Geliştirme Ekibi’nin desteğiyle Neil Woolridge Motorsport Şirketi tarafından modifiye edilen Ford Dakar Ranger, tek parça karosere, geliştirilmiş hafif komponentlere ve 350 PS güç sağlayan 5.0 litrelik V8 motora sahip oluşuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

 

SYNC 2 ile Ses Kontrolü

 

Ford’un Avrupa’da ilk kez beğeniye sunulan SYNC 2 teknolojisi, navigasyon, klima, telefon ve eğlence özelliklerinin ses ile kumanda edilmesini sağlıyor. Üstelik yeni, yüksek çözünürlüklü 8 inçlik dokunmatik bir ekranı içeriyor.

 

SYNC 2 özelliği sayesinde ses kontrol düğmesine basarak acıktığınızı söylerseniz, bulunduğunuz yerdeki restoranların listesine ulaşabilir ve tam adresi söyleyerek navigasyon verilerine kavuşabilirsiniz.

 

Avrupa’da ilk kez Yeni Focus ile görücüye çıkan SYNC 2 teknolojisi iki USB portu da dâhil olmak üzere çoklu bağlantı seçenekleri sunuyor. Bölünmüş ekranlı navigasyon sistemi, bölgedeki simgesel yapıları/doğa şekillerini ve önemli kavşakları, 3 boyutlu olarak ekranda gösterirken Michelin Rehberi ve Michelin Yeşil Rehberi’ni de içeriyor.