Ford B-MAX, Türkiye ve Avrupa’da “1 Numara”

B-MAX

Geçtiğimiz yıl sonunda lanse edilen Ford B-MAX, 2013’ün ilk 6 ayında, Avrupa’da ve Türkiye’deki satış rakamlarıyla sınıfının lideri oldu. 19 Avrupa ülkesinde yüzde 15,8 pazar payı ile sınıfında en çok satan araç olan B-MAX, Türkiye’de yüzde 40’lık pazar payı ile açık ara liderliğini sürdürdü.

 

Ford B-MAX

 

Polk verilerine göre, Ford B-MAX, toplam 19 Avrupa ülkesinde yılın ilk yarısında toplam 38.000 adet satarak elde ettiği yüzde 15,8’lik pazar payıyla MAV sınıfının en çok satan aracı oldu. B-MAX, Türkiye pazarında da yılın ilk yarısında yüzde 40’lık pazar payına ulaştı.

B-MAX’in sahip olduğu Ford Kolay Erişim Kapı Sistemi, entegre sütunlara sahip menteşeli ön kapılar ve kayar arka kapılardan yolcu ve eşya girişi için 1,5 metreye varan eşsiz bir erişim kolaylığı sağlıyor. B-MAX, bağımsız çarpışma testleri otoritesi Euro NCAP tarafından en yüksek dereceli beş yıldız ödülüne sahip. B-MAX’de sunulan bir diğer Euro NCAP Advanced ödüllü güvenlik sistemi olan Aktif Şehir İçi Güvenlik sistemi ile B-MAX öndeki araçla çarpışma tehlikesi tespit ettiği takdirde otomatik olarak fren yapması. Geri görüş sistemi ile kullanım kolaylığı sağlayan B-Max ayrıca MyKey özelliği ile kötü kullanıma yönelik sürüşü engelliyor.

 

Ford B-MAX

 

Günümüzün en ileri teknolojilerine sahip Yeni Ford B-MAX’in benzinli motor ürün gamında 90PS güce sahip 1.4 litre ve 105PS güç üreten 1.6 litre Duratec motorlar ile ödüllü 1.0 litre EcoBoost 125PS güce sahip motor yer alıyor. B-MAX dizel motor olarak ise 95PS güç sunan 1,6 litre TDCi ve 75PS’lik 1.5 litre TDCi motorlara sahip. 1.6 litrelik motor, 6 ileri otomatik Powershift şanzıman ile sunulurken diğer motor seçenekleri 5 ileri manuel vitesle satışa sunuluyor.