Ford Avrupa Başkanı'ndan "Arabayı Park Et" Mesajı

parkthecar

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley, sürdürülebilir bir dünya ve temiz bir çevrenin önemini vurguladığı bir mesaj paylaştı. Bu mesajında Ford’un “Arabayı Park Et” çağrısına değinen Rowley, birlikte daha sağlıklı sokaklar, daha sağlıklı yaşamlar ve daha yeşil bir gelecek yaratmaya yardımcı olabilecek projelerimizden de bahsediyor.

“Kendime her gün ürünlerimize bu kadar tutkuyla bağlı olduğumuz bir sektörde çalıştığım için ne kadar şanslı olduğumu hatırlatıyorum. Çocukluğumdan beri arabaları severim ve bir yetişkin olarak hayatın kilometre taşlarını destekleyen arabaların modellerini, hatta plakalarını bile hatırlayabilirim.

Ancak Ford olarak, herkesin özgürce hareket etmesini ve hayallerinin peşinden gitmesini sağlamak için çalışırken, aynı zamanda hem gezegene hem de birbirimize bakmamızın çok önemli olduğu biliyoruz. Bu sayede daha iyi bir dünya inşa etmeye kararlıyız.

2026 yılına kadar 600.000 tamamen elektrikli araç satışını hedefleyen elektrifikasyon devrimini gerçekleştirmek için şimdiden çok çalışıyoruz. 2035 yılına kadar, Avrupa'daki tesis, lojistik ve tedarikçi genelinde tüm araç satışları için sıfır emisyon ve karbon nötrlüğü elde edeceğiz.

Ama şu anda hepimizin yapabileceği başka bir şey var: Arabayı Park Et.

"Arabayı Park Et", lansmanını yaptığımız yeni bir girişim ve muhtemelen birçok insanın bir otomobil üreticisinden bekleyeceği en son şey. Ancak, sorumlu bir şekilde araç kullanmak artık sadece güvenlikle ilgili değil. Aynı zamanda çevremize ve sağlığımıza özen göstermekle ilgili ve günde bir kez yürümek veya bisiklete binmek, aktif seyahat, hayatlarımıza önemli değişiklikler getirebilir.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Avrupa'daki araba yolculuklarının yarısı 5 km'nin altında ve özellikle şehirlerde bunlar genellikle bisikletle veya yürüyerek kolayca yapılabilecek türden yolculuklar. 

Günde sadece bir kez araba kullanmak yerine yürümek veya bisiklete binmek, kişisel günlük karbon ayak izlerini yüzde 84'e kadar azaltabilir. Bu da otomobillerin karbon emisyonlarında yüzde 8'lik bir azalmayı destekleyebilir ve herkes için daha yeşil bir gelecek inşa etmeye yardımcı olabilir. 

Elektrikli araçların gelişi elbette büyük ölçüde bu değişikliklere yardımcı ancak Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford'un çok uzun zaman önce, 2011'de belirttiği gibi, “Emisyonsuz bir trafik sıkışıklığı hala bir trafik sıkışıklığıdır”. Ortalama bir insan yılda 36 saatini şehir trafiği içinde geçiriyor. Şehirdeki kısa seyahatlerinizde “arabayı park etmek” bu tıkanıklığı hafifletmek için oldukça önemli. 

Ben dahil çoğumuz için bu, değiştirmemiz gereken bir alışkanlık. Bunu yapmaya kararlıyım ve günlük hayatımda daha fazla yürüyecek veya bisiklete bineceğim. Sizlerin de bana katılacağını umuyorum. 

“Yaşam için Sürüş Becerileri” 

"Arabayı Park Et", dokuz yıl önce Avrupa lansmanından bu yana 38.000'den fazla kişiye uygulamalı öğrenme sağlayan küresel genç sürücü eğitim programımız "Yaşam İçin Sürüş Becerileri"ne entegre edilecek. 

Önümüzdeki haftalarda ve aylarda kampanyayı çalışanlarımız ve Ford'un önemli bir varlığı olan Avrupa'daki topluluklar arasında genişletmeye yönelik planlarımızı açıklayacağız. Bu, aktif seyahati teşvik eden programları desteklemek ve bunlara yatırım yapmak anlamına gelecektir.

Bunun insanların kucaklayacağı bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Yakın zamanda yaptırdığımız bir araştırma, Avrupalıların üçte birinden fazlasının iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak için arabalarını daha az kullanmaya istekli olacağını gösteriyor. Birlikte daha sağlıklı sokaklar, daha sağlıklı yaşamlar ve daha yeşil bir gelecek yaratmaya yardımcı olabileceğimizi biliyorum.

Gitmeniz gereken yere ulaşmak Dünya'ya mal olmamalı.” 

Ford Avrupa Başkanı Stuart Rowley