Ford Araç Koltuk Kılıfları Podyumda

tn

Hong Kong Moda Haftası, mesleğinde yükselen tasarımcıların The Redress Forum için düzenlediği Ford Tasarım Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

 

 

Otomotiv ve moda sektöründe sürdürülebilir tasarımlar üretmenin öneminin vurgulandığı Ford Tasarım Yarışması’nda Avrupa ve Asya’nın yükselen tasarımcıları, atık parçaları yeniden yorumlayarak, araç üretimlerimizde kullandığımız tüm malzemeleri elbise, ceket, ve eteklere dönüştürdü.

 

 

Tasarımcıların, araç üretim süreçlerimizde kullandığımız geri dönüşümlü malzemeler ile oluşturdukları kıyafet kreasyonları büyük hayranlık uyandırdı. Katılımcı dört Avrupa’lı tasarımcıdan biri olan İsveç’li Amandah Anderson’ın tasarımlarıyla birinci olduğu yarışma, geri dönüşümlü araç malzemelerinin benzersiz bir moda koleksiyonuna dönüşmesi ile sektöre yeni bir soluk getirdi.

 

 

Ford, Asya Pasifik Renk ve Malzeme Tasarımı Müdürümüz Emily Lai; “Sürdürülebilirlik Ford tasarımının temel unsurudur ve araçlarımızda kullandığımız malzemeleri podyumda görmek bizim için müthiş heyecan verici,” “Gördüğümüz tüm kreasyonlar, yenilikçi ve düşündürücü, çevresel atıkları kendi tasarımları için böylesine yaratıcı kullanan tüm tasarımcıları bizler de alkışlıyoruz.” dedi. Redress Kurucu ve CEO’su Christian Dean, “Ford Tasarım Yarışması, moda için sürdürülebilir tasarımın otomotiv endüstrisine entegre edildiği büyük bir organizasyon.” dedi.

 

Sürdürülebilirlik Tasarımlarımızın Temel Unsuru

 

2001 yılından bu yana mühendislerimizin oluşturduğu bir ekip, şirketin sıkı kalite ve performans standartlarını korurken, Ford araçlar için sürdürülebilir malzemeler üzerine çalışmıştır. Bugün, doğal kaynakların azalmasını ve düşük enerji tüketimini azaltmak için dönüştürülmüş plastik şişe, kıyılmış pamuk, jüt, buğday susamı ve hint yağı kullanmaktadır.

 

 

Tüm Yeni Mondeo ve Kuga modellerimizin iç kapı panellerinde yüzde 50 bitki lifleri, yüzde 50 plastik kullanılmaktadır. Bu sayede bütünü oluşturan parça ağırlığında yüzde 30’dan fazla ağırlık azaltılabilmektedir. Heinz ile yaptığımız iş birliği sayesinde sürdürülebilirliği artıracak araç üretiminde, kompozit malzemelerin geliştirilmesi için domates liflerinin kullanımını araştırmaktayız.

 

2000 yılından bu yana sürdürülebilir malzeme kullanımı şirketimizin sürdürülebilirlik için yaptığı çalışmalardan sadece birisidir. Bu bağlamda, Ford küresel araç üretiminde bugüne kadar 24 milyon metreküpe 64 milyon metreküp su kullanımı tasarrufu yaptık. Bitki temelli plastik gelişimini teşvik etmek için; World Wildlife Fund, Heinz, Unilever ve diğer küresel ortaklarımız ile oluşturduğumuz Feedstock Alliance’ın kurucu üyesi olmaktan da büyük gurur duymaktayız.