FIA Öncelikli Sürücüler Listesi’nin İlk Türk Pilotu: Murat Bostancı

Castrol Ford Team Türkiye

Ralliye olan tutkusuyla 19 yıldır parkurlara başarılı sürüşlerini ve zaferlerini çizen şampiyon pilotumuz Murat Bostancı, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası ve ülkemize ilk kez kazandırdığı Avrupa Ralli Kupası’nın ardından bir ilki daha başardı: Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA‘nın ralli, pist ve diğer branşlar için her yıl güncellediği “FIA Öncelikli Sürücüler Listesi”nde yer almaya hak kazanan ilk ve tek Türk pilot oldu.

Branşlarında dünyadaki en başarılı sporcuların bir araya getirildiği “FIA Öncelikli Sürücüler Listesi”ne giren şampiyon pilotumuz Murat Bostancı, 3 yıl boyunca bu unvanın sahibi olacak. FIA’nın her yıl yenilediği listeye bu yıl girebilen 3 yeni pilottan biri olan Murat Bostancı, otomobil sporlarının efsane isimleriyle aynı listede yer alarak Türkiye spor tarihinde de unutulmaz bir isim oldu.

Dünya Ralli Şampiyonası’nı kazanan pilotlar, Dünya Ralli Şampiyonası’nın resmi takım pilotları, Avrupa, Amerika, Asya-Pasifik, Afrika, Ortadoğu gibi kıta şampiyonları ve kupa birincileri olmak üzere toplam 52 ralli pilotunun yer aldığı “FIA Öncelikli Sürücüler Listesi”nde Sebastian Ogier, Sebastian Loeb, Ken Block ve Robert Kubica gibi efsane isimlerin yanına adını yazdıran Murat Bostancı, önümüzdeki yıllarda katılacağı tüm yarışlarda öncelikli pilot olarak tanınacak ve önden start alacak.

Castrol Ford Team Türkiye’ye sayısız şampiyonluk kazandıran şampiyon pilotumuzun uluslararası alanda kazandığı bu unvanla da yeni kupalar kaldırmasını ve zaferlerini hep birlikte kutlamayı diliyoruz.