EURO NCAP’ten Yeni Tourneo Connect’e 5 Yıldız!

Tourneo Connect

2014 yılında Türkiye’de satışa çıkacak olan, yüksek teknoloji ve donanım seviyesi ile segmentinde çıtayı yukarıya taşıyan Yeni Ford Tourneo Connect, sınıfında Euro NCAP beş yıldızlı güvenlik derecelendirmesine layık görülen ilk hafif ticari araç oldu. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmelerde; yetişkin yolcu korumada 94 alırken, genel güvenlikte 83 puan alan araç, olası kazalarda yolcu ve yayalar için yüksek koruma sağlamak üzere tasarlandı.

 

Ford Tourneo Connect

 

100’den fazla tam ölçekli araç çarpışma testine ve 10.000’den fazla bilgisayar simülasyonlu teste tabi tutulan araç, oldukça güçlü çelik bir gövdeye sahip. Aracın gövdesi, yüzde 16 ultra yüksek dayanımlı bor çeliğininin de bulunduğu yüzde 53 oranındaki yüksek dayanımlı ve ultra yüksek dayanımlı çelikten, oluşuyor.

 

Tourneo Connect’te önde sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, ön ve arka perde hava yastıkları olmak üzere kapsamlı bir güvenlik sistemi bulunuyor. İkinci sırada dışa bakan iki koltuk üzerindeki ISOFIX bağlantı noktaları, çocuk güvenlik koltuklarının yerleştirilmesinde sağladığı kolaylık nedeniyle Euro NCAP’ten, yüz üzerinden 100 puan alarak, aracın yüksek güvenliğini ortaya koyuyor.

 

Ford Tourneo Connect

 

Tourneo Connect, Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi ve Ford’un ses aktivasyonlu araç içi bağlantı sistemi SYNC’e de sahip. Acil Durum Yardım İletişim sistemiyle donatılan SYNC sayesinde araç içindekiler kaza halinde yardım için arama da yapabiliyor.

 

Arka Görüş Kamerası ve statik köşe lambalarına sahip yeni Tourneo Connect, hacimli ve çok yönlü oturma kabini içerisinde kayar arka kapılar, esnek oturma yerleri ve arka koltukların üstünde uçak tipi tepe üstü dolaplar da dâhil olmak üzere bir dizi akıllı depolama alanıyla üstün kullanışlılık sunuyor. Ön yolcu koltuğu, uzun eşyaların kolayca taşınmasına olanak sağlayacak şekilde katlanabiliyor. Verimli dizel motor seçenekleriyle sınıfında en iyi yakıt tasarrufu özellikleri sağlamayı hedefleyen Tourneo Connect; Otomatik Start / Stop ve Aktif Ön Izgara sistemi gibi Ford ECOnetic Teknolojisi özelliklerini re taşıyor. Avrupa’daki motor seçenekleri arasında 75, 95 ve 115 PS versiyona sahip 1.6 litrelik Duratorq TDCi dizel motor bulunuyor.