Eşitlikçi Yaklaşımımızla Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ndeyiz!

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi

11 farklı sektörden 380 firmanın kadın ve erkeklere eşit fırsatlar sunulması çalışmalarının değerlendirildiği Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nin 2021 sonuçları açıklandı ve biz de Ford Otosan olarak 64,61 puanla ilk defa bu listeye girmeye hak kazandık ve listeye Türkiye'den giren tek otomotiv şirketi olduk!

Ortalama puanın 66 olduğu listeye girmemize vesile olan işe alımdan ücretlendirmeye, yan haklardan terfi süreçlerine kadar sunduğumuz eşitlikçi süreçleri İş’te Eşitlik Bildirgemiz, Çeşitlilik Politikamız ve İnsan Hakları Politikamız doğrultusunda uygulamaya devam ederek listede yükselerek varlığımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi; kadın liderler, ücretlendirmede cinsiyet eşitliği, kapsayıcı kültür, cinsel taciz politikaları, kadın odaklı marka gibi ana başlıklarda hazırlanan soruların detaylı cevaplandırılmasının ardından hesaplanan puanlama ile belirlenmektedir.

Sadece şirketimizi değil, ülkemizi de küresel alanda önemli bir listeye daha dahil etmenin gururunu bizlere yaşatan her bir çalışma arkadaşımıza teşekkür ederiz.