"Engelli Dostu Bir Fabrika” Projemize Büyük Ödül

Engelli Dostu Bir Fabrika Projesi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) “2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” töreninde Ford Otosan Yeniköy Fabrikamız “Engelli Dostu Bir Fabrika” projesi ile Büyük Ödül‘ü kazandı.

 

Engellerin Üstesinden Başarıyla Geliyoruz

Koç Holding’in başlattığı “Ülkem İçin Engel Tanımıyorum” projesi kapsamında bir araya gelen gönüllü Ford Otosan çalışanlarımızın geliştirdiği Ford Otosan Yeniköy Fabrikamızın “Engelli Dostu Bir Fabrika” projesi; kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama, yenilikçilik ve sürdürebilirlik özellikleriyle ödüle layık görüldü.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, konuyla ilgili olarak “2014 yılında hizmete sunduğumuz yepyeni Yeniköy Fabrikamızı yüzde yüz erişilebilir ‘Engelli Dostu Fabrika‘ olarak inşa ettik. Üretim alanlarımızı engelli dostu haline getirerek; engelliler sanayi tesislerinde çalışamaz ön yargısını yıktık ve engelli vatandaşlarımıza cesaret aşıladık. İleri engelli kategorisindeki istihdama da ağırlık verdiğimiz fabrikamızla, literatüre örnek bir eser kazandırdık.” açıklamasında bulunarak engelli çalışanlarımız için engelleri nasıl aştığımızı anlattı.

 

Engellilerin Sadece Ziyaret Ettiği Değil “Çalışabildiği” Bir Fabrika

Yeniköy Fabrikamız engellilerin üretime direkt dahil olarak “çalışabileceği” bir tesis olarak diğer sanayi kuruluşlarına da örnek oluyor. Görme engelli çalışanlarımız için Braille alfabesi kullanımından, rampalara, bariyerlere ve özel yaya yollarına kadar birçok detayı tasarladığımız fabrikamızda, engelli çalışanlarımız daha verimli ve mutlu çalışıyor.

Kaynak atölyemizde ergonomik sehpalar, işitme engelli, ortopedik engelli, kalp rahatsızlığı, endokrin veya ampute engellilere uygun istasyonlar bulunurken, montaj atölyemizde ise tekerlekli sandalyeli çalışanlarımız için “Montaj Kapı Hattı”, Down sendromlu çalışanlarımız için ise proses hatları bulunuyor.

Onların Hem İş Arkadaşı Hem de “Kanka”sı Olduk!

Engelli çalışanlarımızın fabrikamıza uyum sağlamasını ve geçirdikleri oryantasyon sürecini kolaylaştıran “kanka” sistemini başlattık. Aynı zamanda ortopedik engellilere özel güvenlik ayakkabıları ve tekerlekli sandalyeli çalışanlarımızın ulaşım problemlerine çözüm getirmek için Transit Custom araçlar kullanmaya başladık.

Engelli Dostu Bir Fabrika” projemizle kazandığımız Büyük Ödül’ü tüm engelli çalışanlarımızın gülümsemesine adıyoruz.