Elektrikli Ford SUV Yollarda!

Ford

Müşterilerimizi yaklaşık 480 km üstü yol gidebilen tamamen elektrikli bir SUV aracı ile tanıştırmaya hazırlanıyoruz.

2020 yılına kadar, bu araç gelecek beş yılın dünyadaki 13 elektrikli aracından biri olacak.

Bu araçlar arasındaki plug-in (fişe takılıp şarj edilebilen) hibrit Transit Custom, 2019 yılında Avrupa’da; Mustang Hibrit ise 2020 yılında Kuzey Amerika’da sahneye çıkacak.

Ford’un elektrik araçlarda elde etmek istediği daha iyi yakıt verimliliği ve sürüş yeteneği ile bu araçların globaldeki gücünü artırma faaliyetleri için 2020 yılına kadar gerçekleştirilecek tüm bu ilerlemeler 4,5 milyar dolarlık bir yatırımın parçası. Bu amaçla Ford’un Amerika’daki Flat Rock Montaj Fabrikası’nda 700 milyon dolarlık yatırım yapıldı ve 700 yeni istihdam sağlandı.

Ford Genel Müdürü ve CEO’su Mark Fields, “Dünyada giderek daha fazla müşteri elektrikli araçlarla ilgilenmeye başladığı için Ford kendisini müşterilerine geniş bir elektrikli araç yelpazesi sunan, onların hayatlarını daha güzelleştiren hizmetler ve çözümler üreten bir lider olmaya adadı. Yatırımlarımız ve genişleyen ürün yelpazemiz, önümüzdeki 15 yıl içinde globalde sunulan elektrikli araçların benzinli araçlardan daha fazla olacağı görüşümüzü yansıtıyor. ” sözleriyle bu yola olan inancını anlatıyor.

Ayrıca şarj süresi rezerve edebilen FordPass ile elektrikli araçların şarjını kolaylaştıracak kablosuz teknoloji üzerinde ön çalışma yapılıyor.

Şu anda onaylanan geleceğin elektrikli araçları içerisinde, Kuzey Amerika’da ticari kullanım ya da ortak kullanım için bir otonom araç, Kuzey Amerika ve Orta Doğu için F-150 pikap aracının bir hibrit versiyonu ve Amerika için ise iki yeni hibrit polis aracı var.

Avrupa’da Ford ve birkaç otomobil üreticisinin birlikte çok hızlı bir şarj ağı yaratmak için plan yaptığı da geçen yıl duyurulmuştu.

Kaynak