Dünya Kadınlar Günü’nü, Kadın ve Erkek Tüm Çalışanlarımızla Birlikte Kutladık

Ford

Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimizde tüm kadın ve erkek çalışanlarımızla birlikte toplumsal cinsiyet eşitliğini destekledik.

 

 

6 Mart Cuma günü, tüm fabrika ve merkezlerimizde Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Gölcük lokasyonumuzda tüm kadın ve erkek çalışanlarımızın davetli olduğu etkinliğimizde Genel Müdürümüz Haydar Yenigün, toplumsal cinsiyet eşitliğine değindi ve Ford Otosan olarak kadının iş hayatındaki yerini ve önemini vurguladı: “Ford Otosan olarak Türkiye otomotiv sektöründe istihdam konusundaki öncülüğümüzü kadının iş hayatındaki yeri ve önemine vurgu yaparak güçlendireceğiz. Mevcutta bin Ford Otosanlı kadınla birlikte çalışıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde daha fazla kadın çalışanın şirketimizde yer almasını teşvik edecek uygulamaları devreye alacağız.” dedi ve tüm kadın çalışanları temsilen 1.000’inci Ford Otosanlı kadın çalışanı Nazlı Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

 

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren ve etkinliğin moderatörlüğünü yapan Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş ise aynı işi yapan kadın ve erkek çalışanlara eşit ücret ve sosyal hakların uygulandığı Ford Otosan’da çalışma hayatında cinsiyet ayrımcılığının önlenmesiyle, ekonomik büyümenin yanı sıra toplumsal dengenin sağlanacağına olan inancını paylaştı. Ford Otosan olarak, Koç Holding’in yürüttüğü HeForShe Hareketi’ni* gönülden sahiplendiklerini belirten Ateş, “Kadınların ekonomik potansiyellerine ulaşmasıyla istikrar ve refah pekişebilir; ancak bu sürecin gerçekleşmesi sadece kadınların talepleriyle mümkün değil, erkeklerin de desteklerine ihtiyaç var” dedi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlikler Gerçekleştirildi

 

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediyesi olarak 1.000. kadın çalışanımız adına Mor Çatı Kadınlar Derneği ‘ne bağışta bulunduk. Aynı gün VKV Gölcük Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’mizde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın haklarına dikkat çeken iki etkinlik gerçekleştirdik. “Kadınlar Çektiklerini Sergilediler” fotoğraf sergisi, 6 Mart 2015 Cuma günü saat 18:00’da açıldı. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin kadın üyelerinin, kadın portrelerinden oluşan fotoğrafları, 11 Mart 2015 tarihine kadar görülebilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Seçil Mutlu’nun yazıp, yönetip, oynadığı “Kurdele Ya Da Artı Sonsuz” oyunu ise aynı akşam saat 20.00’de izlenildi. Kadına uygulanan şiddet temasından yola çıkan oyun; iki farklı kadının şiddet olgusunun çevresinde ya da merkezinde dolaşan yaşantılarını konu alıyor.

 

* HeForShe Projesi hakkında: UN Women 2014’ün başında, erkekleri, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve kadın haklarını savunmak için önderlik yapmaya çağıran ve dünyada büyük yankı uyandıran HeForShe isimli başlattığı global projenin Türkiye uygulamasında Koç Holding olarak UN Women’ı desteklemekteyiz. HeForShe’nin dünyadaki destekçileri arasında Barack Obama, Ban Ki-Mun gibi önemli kişilerin yanı sıra Emma Watson, Matt Damon, Kiefer Sutherland gibi isimler de yer alıyor. Kampanyanın ana fikri “Toplumsal cinsiyet eşitliği sadece kadınları değil tüm toplumu ilgilendirir. Kadın-erkek eşitliğinin sağlandığı bir toplumda, sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda, hem kadın hem de erkekler kazançlı çıkar”. HeForShe dayanışma kampanyası, Eylül 2015’e kadar 11 ay boyunca tüm dünyada 1 milyar erkeği mobilize ederek, toplumun yarısını, diğer yarısını desteklemek için bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçlar doğrultusunda Koç Holding olarak UN Women’ın Türkiye’de başlatacağı iletişim kampanyasının tasarlanması için destek vermekteyiz.